Női kézi: „A legjobb döntés” – Pena és a Siófok szerződést bontottak

2020.11.12.
Comments off
14 Views

Hosszas egyeztetés után közös megegyezéssel szerződést bontott Nerea Pena és a Siófok KC női kézilabdacsapata – számolt be a siofokikc.hu. A felek egyetértettek abban, hogy mindkét fél számára ez volt a legjobb döntés.

Pena távozik a Siófoktól (Fotó: Török Attila)

A 30 éves spanyol játékost október 19-én függesztette fel a balatoni klub vezetősége. Az ügy hátteréről nem osztottak meg részleteket, csupán annyit lehetett tudni, hogy Pena nem látogathatja a csapat edzéseit sem. 

Hirdetés

Néha előfordul, hogy egy játékos és a klubja között nem úgy működnek a dolgok, ahogyan alaphangon kellene. Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk, de hiszem, hogy ez volt a jó és helyes megoldás a klub érdekeit szem előtt tartva. Nerea Pena képességeit senki sem vitatja, viszont be kellett látnunk, hogy ami nem működik, azt nem szabad erőltetni. Mindkét fél számára ez volt a legjobb döntés” – fogalmazott Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője miután bejelentették a szerződésbontást.

„Hosszabb tárgyalássorozat után ugyan, de sikerült nagyon korrekten elválni egymástól. Egyetértek a Siófok KC ügyvezetőjével abban a tekintetben, hogy a sportban eljön az a pillanat, amikor váltani kell és ez most igaz volt a játékosra és a klubra nézve is. Örülök neki, hogy mindkét fél úgy tudott felállni az asztaltól, hogy sok sikert kívánt a másiknak” – nyilatkozta az SKC honlapján Szörnyi Attila, Nerea Pena menedzsere, aki a Nemzeti Sportnak is kiemelte, hogy a klasszis és a balatoni klub korrekt módon váltak el egymástól, közös megegyezéssel bontották fel a játékos jövő nyárig érvényes szerződését. Szörnyi azt is hozzátette, Penát új csapata várhatóan még a mai napon bemutatja a szurkolóknak és a nyilvánosságnak.

A bajnokságban váratlan vereségeket elszenvedő Siófok korábban már három légiósától is megvált: közülük Danick Snelder szinte azonnal aláírt a Bietigheimhez (és az elmúlt hétvégén korábbi magyar csapatát, a Ferencvárost keserítette a Bajnokok Ligájában), míg a Metz múlt pénteken mutatta be a sérült kapusa pótlására igazolt Dinah Eckerlét.

Snelderhez hasonlóan Van der Heijden is visszatért a Bundesligába, ő lett a Dortmund kilencedik holland játékosa. A 30 éves jobbátlövő egyelőre az idény végéig írt alá, de a klubnál hosszabb távon is számolnának vele. Korábban négy évig az Oldenburg, két évig a Bietigheim játékosa volt.

Az idényt a csapat élén kezdő norvég vezetőedző, Bent Dahl sincs már hivatalban. Október 20-án a korábbi győri másodedző, Zdravko Zovko vette át a helyét a kispadon. 

Októberben arról szóltak a hírek, hogy a klubvezetés tartozik a játékosoknak. Pena felfüggesztése után – október 26-án – a klub ügyvezető-tulajdonosa a Sport TV-n beszélt a kialakult helyzetről.

Fodor a Kézivezérlés című műsorban azt mondta, azt ajánlotta a csapatnak, hogy minden visszatartott pénzt megkapnak a játékosok, ha vállalják, hogy január 31-ig megnyerik az összes kötelező mérkőzést a bajnokságban (a Győr és az FTC elleni rangadók nem tartoznak ebbe a kategóriába), az öltöző azonban összezárt, és ezt visszautasította. Fodor akkor azt mondta, a ki nem fizetett utolsó havi bérekkel nem az a gond, hogy ne állna rendelkezésre a csapat számláján a szükséges összeg – hanem az, hogy a játékosok egyszerűen nem szolgáltak rá a teljesítményükkel. 

Penával kapcsolatban az elmúlt napokban a román CSM Bucuresti érdeklődéséről lehetett olvasni, de sajtóhírek szerint több BL-csapat is megkereste már.

Eredeti cikk

Comments are closed.