Hamilton imád versenyezni, mégsem kész újra leszerződni a Mercedesszel

2020.11.12.
Comments off
10 Views

Lehetséges, hogy a szezon vége előtt nem jut megállapodásra Lewis Hamilton és a Mercedes a közös folytatásról annak ellenére sem, hogy mindkét fél a szerződéshosszabbításra törekszik. A hetedik világbajnoki címére hajtó pilóta már a hosszabb távú jövőjére is gondol.

Szokatlan helyzet, hogy bő másfél hónappal az év vége előtt a Forma-1 világbajnoki címének várományosa még nem rendelkezik szerződéssel a következő szezonra, főleg, hogy Lewis Hamilton és csapata, a Mercedes is jelezte, hogy közösen folytatnák a versenyzést. Eddig azt mondták, hogy nem volt idő tisztázni a részleteket, de Hamilton Isztambulban elismerte, más is van a háttérben.

Hamilton egyelőre kivár az új szerződésévelForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

„Még nem rendelkezem az összes válasszal azzal kapcsolatban, hogy mihez akarok kezdeni. Úgy gondolom, hogy a szerződésem alapja a lehető legjobb a felépítése, az időbeosztásom és az engem körülvevő csapat terén. Ez nagyszerű. Én viszont mindig azt keresem, hogyan javulhatnánk, hogyan lehetnék hatékonyabb, hogyan tehetnék többet a partnereink részére. Hogyan kerülhetnék olyan helyzetbe, hogy többet segíthessek a csapatnak?” – fogalmazott.

A fentiekből nem derül ki egyértelműen, de Hamilton később kifejtette, hogy elsősorban pályán kívüli projektek és tevékenységek foglalkoztatják, amelyek nagyrészt túlmutatnak a versenyzői pályafutásán, viszont a jövőben is a német autógyártóhoz köthetnék őt.

[embedded content]

Hamilton már most is részt vesz a Mercedes imázskampányaiban, amelyek a szemléletváltást kommunikálják

„Könnyű lenne egyszerűen aláírni a megállapodást és nem foglalkozni azzal, hogy mi jön utána – mondta. – Azzal nagyon tisztában vagyok, hogy a Mercedesszel akarom folytatni, imádnám, ha segíthetném őket a változás útján. Ennek részeként zöldülnek és elektromos [meghajtásúak] lesznek az autóik, szeretnék közreműködni ebben a folyamatban.”

„Segítenék a diverzitás terén is a szervezeten belül, mert ahogy máshol is, e téren itt sem elégséges a helyzet. Úgyhogy, sok dolog van, amit meg kell tárgyalni és át kell beszélni.”

Hamilton az imolai verseny után azt mondta, nem lát garanciát arra, hogy jövőre is versenyezni fog, Isztambulban viszont egyértelműen utalt arra, hogy ez a célja.

„Semmi sincs kőbe vésve, de szerintem csak beszélnünk kell a dolgokról. Pillanatnyilag nem érzem, hogy végeztem, mindig vannak még fejleszthető területek. Imádok versenyezni, imádom a kihívást, és nem hiszem, hogy ez belátható időn belül megváltozik.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.