Áthelyezhetik a jövő évi előszezoni tesztelést

2020.11.12.
Comments off
8 Views

Mindössze három napra mérséklődik az előszezoni tesztelés a Forma-1 2021-es szezonja előtt, és várhatóan a megszokott barcelonai pálya helyett a Közel-Keletre utazik a mezőny.

Várhatóan tovább mérsékelik az előszezoni tesztelést a Forma-1-ben, a pilóták számításával összhangban mindössze három nap juthat a mezőny tagjainak, hogy felkészüljenek a 2021-es világbajnokságra. Ez azt jelenti, hogy pilótánként átlagosan másfél napot tölthetnek majd az autóban.

Alonso nemrég két napig tesztelt Bahreinben a 2018-as Renault-val – GalériaForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

A terv már egy ideje napirenden van, és az Autosport információja szerint valószínűleg a megszokott, barcelonai pálya helyett a Bahreini Nagydíj helyszínén rendezik majd meg a tesztelést. Ez logisztikai szempontból költségesebb, viszont az időjárás kiszámíthatóbb és ezúttal kevésbé kell majd attól tartani, hogy a csapatok különgépekkel szállítanak majd új fejlesztéseket az autóikhoz.

A nagyrészt változatlan technikai szabályok és a fejlett szimulációs eszközök segítségével a mérnököknek valószínűleg elég lesz a kevesebb pályán töltött idő is, a pilótáknak ez nagyobb kihívásnak ígérkezik, főleg azért, mert sokan csapatot váltanak a tél folyamán. Fernando Alonso nemrég kijelentette, ennyi idő alatt nem lehet felkészülni egy világbajnokságra.

Bahreinben legutóbb 2014-ben, az új turbókorszak hajnalán rendeztek előszezoni tesztet, azóta két szezonközi tesztet bonyolítottak a pályán fiatal pilótáknak, az adott évi nagydíj után. A helyszín időjárási szempontból kevésbé kockázatos, hiszen nem várható a Barcelonában már tapasztalt hóesés, bár homokviharra volt már példa.

Bahreinben különböző hőmérsékleti viszonyok közepette lehet tesztelniForrás: AFP/Andrej Isakovic

A tesztelés időpontja egyelőre nem ismert, de a szaklap szerint március elején várható a 2021. március 21-én esedékes Ausztrál Nagydíj előtt. A melbourne-i idénynyitó után a mezőny visszatér Bahreinbe, a szezon második fordulójára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.