Sikerült még az ideinél is brutálisabb versenynaptárat összerakni a Forma-1-ben

2020.11.10.
Comments off
14 Views

Nyilvánosságra hozták a Forma-1 22 futamot tartalmazó 2021-es előzetes versenynaptárát, melyet még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) is el kell fogadnia. A Magyar Nagydíjra augusztus 1-jén lesz.

A szervezők közleménye szerint a jövő évi programtervezetet – melyben a 22 futam rekordnak számít – széleskörű egyeztetési és tárgyalási folyamat előzte meg, melyben a helyi promóterek és hatóságok is részt vettek. Úgy terveznek, hogy a nézők visszatérhetnek a lelátókra, miután az idei esztendőben a legfontosabb egészségmegőrzési és biztonsági intézkedéseket sikerült kidolgozni, írja az MTI.

„Az idén bebizonyítottuk, hogy biztonságos körülmények között tudunk elutazni a helyszínekre, a promótereink pedig egyre inkább érzékelik annak a szükségességét, hogy előre kell haladnunk, és kezelnünk kell a vírust.

Valójában a mi eseményünket több házigazda is részben arra akarja használni, hogy megmutassa a világnak, képes kezelni ezt a helyzetet

– idézte a közlemény Chase Carey-t, az F1 elnök-vezérigazgatóját.

Az előzetes versenynaptár szerint jövőre március 21-én, Melbourne-ben startol a vb, amelynek a 11. futama lesz a mogyoródi Magyar Nagydíj augusztus első napján. A szakíró Chris Medland hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen brutális menetrend vár a versenyzőkre: míg már idén is megerőltető volt, hogy 11 hét alatt kilenc futamot rendeztek Európa hat országában, addig

jövőre lesz olyan szakasza a szezonnak, hogy 12 hét alatt kilenc nagydíj lesz kilenc különböző országban, négy kontinensen.

A jövő évi futamok közül a spanyolországi Circuit de Catalunyának, valamint a brazíliai Sao Paulónak még hiányzik az aláírt szerződése, az április 25-i dátum pedig felszabadult, miután Vietnamban nem kapott megfelelő politikai támogatást a verseny megrendezése, illetve több, a futam megrendezéséért felelős embert vettek őrizetben korrupciós vádak miatt – ami magától a versenytől független volt, ahogy a BBC megjegyzi. Így kérdés, valaha megrendezik-e az utcai futamot.

A terv szerint jövőre először lesz Szaúd-Arábiai Nagydíj Dzsiddában, az idény pedig december 5-én, Abu-Dzabiban fejeződik majd be.

Az előzetes versenynaptár 2021-re

március 21., Ausztrál Nagydíj, Melbourne

március 28., Bahreini Nagydíj, Szahír

április 11., Kínai Nagydíj, Sanghaj

május 9., Spanyol Nagydíj, Barcelona*

május 23., Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

június 6., Azeri Nagydíj, Baku

június 13., Kanadai Nagydíj, Montreal

június 27., Francia Nagydíj, Le Castellet

július 4., Osztrák Nagydíj, Spielberg

július 18., Brit Nagydíj, Silverstone

augusztus 1., MAGYAR NAGYDÍJ, HUNGARORING

augusztus 29., Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps

szeptember 5., Holland Nagydíj, Zandvoort

szeptember 12., Olasz Nagydíj, Monza

szeptember 26., Orosz Nagydíj, Szocsi

október 3., Szingapúri Nagydíj, Szingapúr

október 10., Japán Nagydíj, Szuzuka

október 24., Egyesült Államok Nagydíja, Austin

október 31., Mexikói Nagydíj, Mexikóváros

november 14., Brazil Nagydíj, Sao Paulo*

november 28., Szaúd-Arábiai Nagydíj, Dzsidda

december 5., Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

* szerződéskötés függvénye

Kiemelt kép: Mark Thompson / POOL / AFP

Eredeti cikk

Comments are closed.