Ricciardo és Leclerc is hajt arra, hogy sisakot cserélhessen Vettellel

2020.11.10.
Comments off
9 Views

Daniel Ricciardo és Charles Leclerc is szeretne sisakot cserélni a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel, függetlenül attól, hogy mindketten legyőzték őt az F1-ben. A két pilóta viszont Lewis Hamiltont irigyli igazán.

Csapattársai közül eddig mindössze ketten tudták legyőzni a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt a Forma-1-ben, ennek értékét jelzi, hogy 2014-es kollégája, Daniel Ricciardo és jelenlegi ferraris márkatársa, Charles Leclerc is szeretne vele sisakot cserélni.

Mick Schumacher és Vettel nézegetik a négyszeres világbajnok nürburgringi sisakját, amelyen Michael Schumacher fejvédőjének motívumai szerepeltekForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Még nem cseréltem Sebastiannal, és mivel a csapattársam volt, jó lenne ezt megtenni – nyilatkozta Ricciardo. – Egy kicsit tovább marad a sportágban, úgyhogy van még némi időm, ha az idén visszavonult volna, sietnem kellett volna. Meg kell még kérdeznem Sebastiant, mert még nem tettem meg” – tette hozzá az ausztrál pilóta.

Vettel sisakjai különösen értékesek, hiszen a német pilóta szinte minden versenyhétvégére változtat valamit a festésén, a Red Bullnál olykor teljesen egyedi megjelenésekkel rukkolt elő, a Ferrarinál a német zászlót mintázó alapmotívum szinte mindig megmaradt, de ezen kívül, a részletek terén gyakran láthatók utalások a helyszínre vagy más jellegzetességre.

Ricciardo elmondta, minden évben próbál néhány pilótával sisakot cserélni, ezt tartja a tisztelet legnagyobb jelének. Annyi van már a gyűjteményében, hogy lassan egy külön teremben kell tárolnia az ereklyéket, de ezt kellemes problémának nevezte.

Egy különleges darab az idei Olasz Nagydíjról – Kattintásra Vettel további sisakfestéseit láthatja!Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Hozzátette, a Toro Rossótól is szép ajándékokat kapott, amikor távozott, a faenzai istállónál egy kormánykerékkel lepték meg, Milton Keynesben pedig egy krosszmotorral.

Az ausztrál versenyző nemrég megemlítette azt is, hogy Lewis Hamilton kapott (még) egy 2012-es sisakot Michael Schumacher családjától, úgy vélte, „ez az egyik legszebb ajándék”, amit valaki a Forma-1-ben kaphat.

Egyetértett vele Charles Leclerc is, aki szintén szívesen cserélne sisakot távozó csapattársával, de még ő sem vetette fel ezt Vettelnek. A Sport Bildnek elárulta, ő is szeretne a gyűjteményében látni fejvédőket a gyerekkori hőseitől.

„Számomra két nagy legenda és bálvány van az F1-ben: Ayrton Senna és Michael Schumacher. Hihetetlen lenne valamelyiküktől szerezni egy sisakot. Lewis és Mick gesztusa mindenképpen megindító volt” – utalt a németországi alkalomra, amikor az F2-ben versenyző Mick Schumacher átadta édesapja egyik 2012-es sisakját a győzelmi rekordját beállító (és azóta megdöntő) Hamiltonnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.