Sallai szerint ez az Izland gyengébb, mint a 2016-os, Szalai A.: “Az egyéni kvalitásainkkal föléjük kell kerekednünk”

2020.11.09.
Comments off
11 Views

Hétfő délután a magyar válogatott két játékosa, a Freiburgban játszó Sallai Roland és az Apollon védője, Szalai Attila válaszolt az újságírók kérdéseire. A légiósok kitértek a hétfői kormányrendeletre, mi szerint zárt kapuk mögött kerül megrendezésre az Izland elleni Eb-pótselejtező, szóba került a 2016-os Eb-meccs, valamint a csütörtöki sorsdöntő találkozó.

– Nagyon sajnálom, hogy így alakult, a szurkolók mindig a 12. játékos, akik ott vannak mögöttünk a legnehezebb pillanatokban is. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de reméljük, hogy csütörtökön örömet tudunk csalni az arcukra a TV-n keresztül – kezdte a sajtótájékoztatót Sallai. – A 2016-os, Izland elleni Eb-mérkőzést TV-n keresztül néztem, de azóta azért kicserélődött az izlandi csapat, generációváltáson estek keresztül.

Kicsit meggyengültek, de így is vannak extra játékosaik elöl, oda kell figyelnünk.

Minden mérkőzést élvezek, legyen az klubcsapat vagy válogatott, persze a válogatott kicsit speciálisabb, de a meccs minden percét élvezem, teljesen mindegy, milyen csapat ellen játsszunk. Ez lesz karrierem egyik legfontosabb meccse, de nem csak nekem, hanem a társaimnak is, nagyon készülünk, remélem, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Ezen a szinten nincs könnyű mérkőzés, minden meccsre maximálisan oda kell tenni magunkat, így lesz ez csütörtökön is. Negatív hírek sosem jók, de profi játékosok vagyunk, próbáljuk magunkat túltenni ezen és koncentrálni a mérkőzésre.

Szalai Attila a nyilatkozata elején elmondta, valamivel több mint egy éve debütált a válogatottban, azóta pedig rengeteg minden történt vele, úgy érzi, sokat fejlődött, jó irányba halad, mindig is ez volt a célja, de még rengeteget fog dolgozni, hogy még többet játszhasson a nemzeti csapatban.

– Szoboszlai Dominikról annyit tudunk, hogy a mai nap folyamán volt egy tesztje, várjuk az eredményeket, azt pedig sajnáljuk, hogy zárkapus lesz a mérkőzés, de az egészség a legfontosabb, és bízunk benne, hogy nagy örömet szerzünk a tévé előtt szurkolóknak – folytatta a ciprusi élvonalban légióskodó védő. – A szervezettség és a csapategység volt az októberi sikereink kulcsa, ezt tovább kell vinni a jövőben, jó úton járunk, az a célunk, hogy ugyanolyan sikeresek legyünk. Izland nagyon jó csapat, jó játékosai vannak, fizikálisan rendkívül erősek, fel kell velük venni a harcot. A csapategységgel és az egyéni kvalitásainkkal föléjük kell kerekednünk.

Érezzük, hogy az év legfontosabb meccse előtt állunk, de ennek a nyomásnak édes tehernek kell lennie és extra motivációt kell adjon, hogy ilyen lehetőség van a kezünkben.

Nagyon jól emlékszem a 2016-os Eb-meccsre, a családom társaságában, otthonról követtem a meccseket, akkor még álmodozó kisgyerekként, szurkolóként. Én is átéltem, hogy mekkora öröm, boldogság szabadult fel akkor az országban minden futballt szerető ember szívében, jelenleg az a célunk, hogy ugyanezt meg tudjuk ismételni. Tétmeccsen még nem rúgtam 11-est, talán legutóbb az up-válogatottban, de vagyok annyira határozott és mentálisan erős, hogy odaálljak majd a labda mögé, ha büntetőpárbajra kerül sor. Tudjuk, hogy az izlandiak jó testfelépítéssel rendelkeznek és fizikálisan jó erőt képviselnek, valamint a rögzített szituációknál nagyon veszélyesek, erre kellőképpen fel fogunk készülni.

Csányi is megszólalt a focit érintő kormánydöntésről: “Nincs olyan szigorú intézkedés, amely ne lenne indokolt”

Eredeti cikk

Comments are closed.