Albon nem tudná elfogadni, ha kitennék a Red Bulltól

2020.11.09.
Comments off
22 Views

Alexander Albonnak jó ideje inog az ülése a Red Bullnál, arról azonban hallani sem akar, hogy jövőre az energiaitalosok testvércsapatában találhatja magát.

Hamarosan döntés születhet arról, hogy a Red Bull jövőre is megtartja-e az idén várakozáson alul teljesítő Alex Albont, vagy lecseréli a 24 esztendős thai-brit pilótát. Max Verstappen csapattársa igyekszik nem foglalkozni a folyamatosan a jövőjét firtató kérdésekkel, a lefokozását pedig határozottan elutasította.

Albon láthatóan csalódott volt az Emilia Romagna Nagydíj utánForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Portugál Nagydíj előtt arra utalt, hogy Albon sorsát a portimaói és az imolai verseny döntheti el. A Verstappentől továbbra is túlságosan elmaradó versenyző egyik nagydíjon sem teljesített jól, ennek ellenére továbbra sem esik kétségbe.Mindig lesznek pletykák. Végső soron azonban tudom, hogy nem változtatja meg a pályán történteket, ha hallgatom ezeket – nyilatkozta. – A vezetésre és az eredményekre koncentrálok, mert tudom, hogy ha ezt teszem, minden más le fog csendesedni egy kicsit. A munkámra fókuszálok, mert csak ez számít.”

Albontól megkérdezték, hogy Danyiil Kvjat és Pierre Gasly példája után elfogadná-e, ha őt is lefokoznák az Alpha Taurihoz (korábban Toro Rossóhoz), mire igen egyértelmű választ adott.

„Nem, egyáltalán nem. Szerintem minden versenyző álma, hogy egy olyan topcsapatnál versenyezzen, mint a Red Bull, nekem pedig az a szándékom, hogy itt maradjak.”

Fontos versenyek várnak AlbonraForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Ez azonban valószínűleg csak akkor fog megtörténni, ha már Törökországban is javít a teljesítményén. „Nyilván dolgozni fogunk vele a Török Nagydíj előtt és újra felépítjük az önbizalmát” – nyilatkozta Horner az imolai futam után, miközben Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója már arról beszélt, hogy a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjig várhatnak a döntéssel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.