NB I: Az MTK elvette a Vidi veretlenségét, bombagólt is lőttek a hazaiak – videók

2020.11.07.
Comments off
8 Views

I. félidő

Nem túl jó előjelekkel várhatta a MOL Fehérvár FC elleni NB I-es rangadót az MTK Budapest, amely a mérkőzés előtti órákban tette közzé a hivatalos oldalán, hogy szombat estére már gyakorlatilag egy kezdőcsapatnyi hiányzót jegyezhettek fel sérülések és koronavírusos fertőzések miatt.

Az említett nehézségek egyáltalán nem ütköztek ki az MTK játékán, a hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, aminek hamar meg is lett az eredménye: a 9. percben büntetőhöz jutott az a fővárosi együttes, miután Musliu buktatta Miovskit. A jogosan megítélt tizenegyest Cseke magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba, Rockov a másik irányba vetődött, 1-0.

Két perccel később máris közel került az egyenlítéshez a Vidi, ekkor Pinto ugratta ki a bal oldalon beinduló Funshót, aki nagy helyzetben, 8 méterről a jobb alsó mellé gurított. A 14. percben kis híján megduplázta előnyét az MTK: Palincsár 18 méteres próbálkozása éppen jó lett a középen tartózkodó Miovskinak, aki nagy helyzetben megszelídítette a labdát, de hat méterről fölé bombázott. Ezt követően is jó tempóban folytatódott a mérkőzés, a Vidi főként szabadrúgások révén igyekezett célba venni Mijatovic kapuját, ám előbb Houri, majd Nego is jó egy métert tévedett a veszélyes helyről elvégzett pontrúgásoknál.

A 38. percben egy szép ellentámadás végén Herrera kísérte az akciót a bal oldalon, meg is kapta a labdát, majd a 16-oson belülről lőtt, a léc alá tartó kísérletét szögletre ütötte Rockov – ez volt az első játékrész utolsó lehetősége, így 1-0-nál érkezett el a szünet.

II. félidő

Remek iramban és MTK-helyzettel folytatódott a második játékrész, az 50. percben Herrera húzott befelé a bal oldalról, majd kiugratta a védők mögé bemozgó Schönt, ám Rockov nagyon jól mozdult ki és megelőzte a támadót. Néhány másodperccel később a Vidi is próbálkozott Nego révén, a magyar válogatott játékos 13 méterről, kapásból lőtt Pinto keresztlabdája után, de épp Mijatovic kezébe.

Az 52. percben Schön a 16-oson belülre érve, kissé a bal oldalról keresztbe lőtte a labdát, ami éppen jó volt a hosszún érkező Prossernek, a támadó közelről gólt lőtt, de les miatt érvénytelenítették a találatot – a visszajátszások alapján jogosan. A 60. percben tovább fiatalított csapatán Michael Boris vezetőedző, és a 21 éves Palincsár helyére beküldte a 16 éves Bibent.

Ezt követően az MTK percei következtek, a hazaiak hat perc alatt két gólt is szereztek, ezzel pedig el is döntötték a három pont sorsát. Előbb Schön 23 méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe, majd Herrera bal oldali beadására Miovski érkezett középen és Stopira mellett a rövid alsóba lőtt.

Schön 2-0

Miovski 3-0

A vendégek vezetőedzője, Márton Gábor háromgólos hátrány tudatában kettős cserével próbálta felrázni csapatát, de nem igazán tudott veszélyes lenni elöl a Vidi, az MTK magabiztosan őrizte az előnyét. A hajrában aztán a semmiből összejött a vendégek szépítő gólja, a 88. percben Fiola bal oldali beadását csúsztatta a bal alsóba Stopira 6 méterről, kialakítva ezzel a végeredményt.

A 100. MTK-Fehérvár párharcon tehát megérdemelt győzelmet aratott a házigazda, amely így elvette a Vidi veretlenségét.

NB I, 10. forduló

MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 3-1 (Cseke 9. – 11-esből, Schön 64., Miovski 66., ill Stopira 88.)

MTK: Mijatovic – Ikenne-King, Nagy Zs., Tiago Ferreira, Herrera – Mezei (Kata, 79.), Cseke, Palincsár (Biben, 62.) – Prosser, Miovski, Schön.

Vidi: Rockov – Fiola, Musliu, Stopira, Hangya (Rus, 76.) – Rúben Pinto (Alef, 76.), Nikolov (Petrjak, 56.) – Nego, Houri, Funsho – Nikolics (Zivzivadze, 62.).

Eredeti cikk

Comments are closed.