Női kézilabda: visszatérés a válogatottba? Groot reagált

2020.11.06.
Comments off
12 Views

Mint beszámoltunk róla, a 2020-as norvég és dán közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságra a holland válogatott is kihirdette a 35 fős bő keretét, amelyben a válogatottságtól 2019 elején visszavonult Nycke Groot is helyet kapott. Az okokról és arról hogy valóban visszatér-e, a 32 éves irányító nyilatkozott.

Nycke Groot szerint csak formalitás, hogy bekerült a válogatott bő keretébe (Fotó: AFP)

Hirdetés

„Mindig jót beszélgettem a szövetségi kapitánnyal, aki szeretett volna viszontlátni a válogatottnál. Nemet mondtam, decemberi szereplésre is, de megkért, hogy így is meghívhasson a bő keretbe. Sosem lehet tudni… Ha megváltozna a véleményem, akkor viszont butaság lenne, hogy nem szerepel a nevem a listán. Pusztán formalitásról van szó” – mondta az europamester.dk-nak Nycke Groot, aki azt is hozzátette, kicsit már elege van abból, hogy így felfújták ezt az egész történetet.

A korábban a Győri ETO-ban is szereplő, jelenleg a dán Odensét erősítő kézilabdázó arról is beszélt, miért nem szeretne visszatérni a válogatottba.

„Jelen pillanatban nem látom, hogy újra a nemzeti csapatban játsszak. A testem megviselt és öreg, jobb lesz, ha decemberben a kiélezett mérkőzések helyett inkább szünetet tartok. Ezért most úgy tűnik, nem térek vissza” – fogalmazott Groot.

A holland irányító szerződése jövő nyáron lejár az Odensénél, de elmondása szerint korai még ezzel foglalkozni, s egyáltalán azt is nehéz megmondani, hogy még mennyi ideig folytatja a profi sportot.

A női kézilabda Európa-bajnokságot december 3. és 20. között rendezik meg Norvégiában és Dániában. A négycsapatos csoportok első 3-3 helyezettje jut a középdöntőbe, amelyben újabb három mérkőzés következik, majd jön az egyenes kieséses végjáték (elődöntők és helyosztók).

A HOLLAND VÁLOGATOTT 35 FŐS BŐ KERETE
Lois Abbingh (Odense Handbold – Dánia), Britt van der Baan (TuS Metzingen – Németország), Debbie Bont (Metz Handball – Franciaország), Sarah Dekker (HSG Bensheim/Auerbach – Németország), Rinka Duijndam (Borussia Dortmund – Németország), Kelly Dulfer (Borussia Dortmund – Németország), Merel Freriks (Borussia Dortmund – Németország), Nycke Groot (Odense Handbold – Dánia), Tamara Haggerty (TuS Metzingen – Németország), Laura van der Heijden (Siófok KC – Magyarország), Nathalie Hendrikse (Neckarsulmer SU – Németország), Yara ten Holte (Borussia Dortmund – Németország), Dione Housheer (Nyköbing – Dánia), Lynn Knippenborg (Neckarsulmer SU – Németország), Jessy Kramer (Toulon Saint-Cyr Var Handball – Franciaország), Harma van Kreij (Krim Ljubljana – Szlovénia), Jill Kooij (Neckarsulmer SU – Németország), Annick Lipman (Byasen – Norvégia), Angela Malestein (FTC-Rail Cargo Hungaria – Magyarország), Anouk Nieuwenweg (Thüringer HC – Németország), Larissa Nusser (Köbenhavn Handbold – Dánia), Claudia Rompen (HH Elite – Dánia), Myrthe Schoenaker (HSG Blomberg-Lippe – Németország), Martine Smeets (CSM Bucaresti – Románia), Inger Smits (Borussia Dortmund – Németország), Danick Snelder (Siófok KC – Magyarország), Zoë Sprengers (TSV Bayer 04-Leverkusen – Németország), Maxime Struijs (Bad Wildungen Vipers – Németország), Danique Trooster (Werder Bremen Handball – Németország), Dionne Visser (HSG Bensheim/Auerbach – Németország), Nikita van der Vliet (Nyköbing – Dánia), Kelly Vollebregt (Borussia Dortmund – Németország), Tess Wester (Odense Handbold – Dánia), Bo van Wetering (TuS Metzingen – Németország), Tessa van Zijl (Borussia Dortmund – Németország)

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA ÉS NORVÉGIA, DECEMBER 3–20.)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning): 
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Frederikshavn): Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (Trondheim): Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (Trondheim): Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 4., 18.15: 
Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00: Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30: Hollandia–Magyarország

Eredeti cikk

Comments are closed.