Röplabda: három szoros játszmában nyert a Pénzügyőr

2020.11.03.
Comments off
5 Views

A Magyar Kupa-címvédő Pénzügyőr hazai pályán 3:0-s győzelmet aratott a Kaposvár felett a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának keddi játéknapján.

A PSE-ből a brazil Reffatti da Costa 14 pontig jutott (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)

Előzetesen izgalmas csatára volt kilátás, hiszen az előző, menet közben lefújt idény során ez a két csapat állt legjobban a bajnokságban, ráadásul a kaposváriak a jövő heti, romániai Bajnokok Ligája-selejtezőre is készülnek.

Hirdetés

Az első szettben végig a fővárosiak akarata érvényesült, a második elején pedig megsérült a somogyiak egyik legjobbja, Horváth Kristóf: az ütőjátékos egy támadás után rosszul ért talajt, a társai ölben vitték le a pályáról a jobb bokáját fájlaló röplabdázót.

Ezt követően is a Pénzügyőr röplabdázott jobban, így 50 perc után már kétszettes előnyben volt. Ugyan a harmadik etapban sokáig tartotta a lépést riválisával a Kaposvár, Jókay Zoltán tanítványai a hajrában magabiztosak voltak, így továbbra is hibátlanok a bajnokságban.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a kaposváriak orosz feladó-átlója, Vitalij Melnyikov volt 18 ponttal, a PSE-ből a brazil Reffatti da Costa 14 pontig jutott.

A fővárosiak a járványhelyzet miatt október 18. óta először léptek pályára az Extraligában.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
LV Sport Pénzügyőr SE–Fino Kaposvár 3:0
(21, 20, 21)

Az állás: 1. Pénzügyőr 12 pont/4 mérkőzés, 2. MAFC-BME 10/6, 3. Dunaferr SE 8/4, 4. Fino Kaposvár 6/4, 5. Kecskeméti RC 6/4, 6. Vegyész RC Kazincbarcika 3/3, 7. Debreceni EAC 0/5

Eredeti cikk

Comments are closed.