Rossi: “A Fradi a magyar Atalanta, Szoboszlai már akár januárban klubot válthat”

2020.11.02.
Comments off
8 Views

A Torino környékéről származó magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi az olasz Tuttosportnak nyilatkozott a Ferencvárosról és Szoboszlai Dominikról is, annak apropóján, hogy a Juventus szerdán épp a magyar bajnok vendége lesz a Bajnokok Ligájában.

Rossi a Ferencvárosról

“Hogy a Ferencváros a magyar Juventus? A történelmét, a népszerűségét és a címei számát tekintve igen.

De a mostani FTC-t sokkal inkább a mai Atalantához hasonlítanám, mind technikai, mind taktikai szempontból.

A csapat edzője Andrij Sevcsenko egykori “ikertestvére” a Dinamo Kijevben, azaz Szergej Rebrov, aki beültette a Ferencváros játékosaiba az ukrán DNS-t, amit ő maga is a legendás szakembertől, Valerij Lobanovszkijtól örökölt. A magyar bajnok és játékosai technikás és ötletgazdag focit játszanak, de emellett a fizikum, az intenzitás és az agresszivitás is megvan bennük. Rebrov – akárcsak az Atalantát irányító Gasperini – szereti az egy az egy elleni párharcokat a pálya minden területén.”

Rossi Szoboszlairól

Akár már januárban vagy júniusban klubot válthat, én pedig már mondtam Dominiknak, hogy Olaszország a legjobb választás lenne a számára.

Az ugyanakkor valószínű, hogy mondjuk egy német klubbal ellentétben az olasz fociban szüksége lenne majd némi időre az alkalmazkodáshoz. A Salzburg jelenlegi 25-30 millió euróra taksálja, ezt a Juventuson kívül még néhány csapat engedheti meg magának. Jól ismerem Szoboszlait és ha én egy topklub volnék, azonnal szerződtetném. A múltban már egyeztetett a Juventusszal és tudom, hogy a Lazio, a Milan és a Napoli is érdeklődik iránta. Szoboszlai egy olyan középpályás, akik a passzokban és a gólokban is erős, képes a középpálya közepén, de a csatár mögött is futballozni. A Juventusnál például ideális helyettese lenne majd Ramsey-nek” – fogalmazott Rossi.

Szoboszlai Madridban is kiköthet?

Spanyol lapértesülések szerint Diego Simeone, az Atlético Madrid szakvezetője élénk érdeklődést mutat Szoboszlai Dominik leigazolása iránt.  A Fichajes nevű lap úgy tudja, hogy a BL-ben a Matracosok ellen is betaláló 20 éves középpályás ára 24 millió euró lehet, amit azonban három részletben is ki lehetne fizetni – ez abszolút megfizethető lenne az Atléti számára.

Eredeti cikk

Comments are closed.