NB I: A ZTE bombagólokkal hozta el a három pontot Felcsútról – videók

2020.10.31.
Comments off
11 Views

I. félidő

Két, egyaránt három forduló óta nyeretlen csapat, a Puskás Akadémia és a ZTE találkozott a Pancho Arénában. A hazaiak kezdtek aktívabban, de helyzetig a 13. percig nem jutottak. Ekkor Slagveer kapott remek labdát a jobb oldalon, középre adott, ahol érkezett Mance, és a kapuba lőtt (1-0).

Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre: a 20. minutumban egy bal oldali ZTE-bedobás után a hosszú oldalon, a tizenhatos sarkánál került a labda Lesjak elé, aki onnan lőtt nagy gólt a jobb felső sarokba (1-1).

A 30. percben Sankovic lőtt el egy kipattanót nagy erővel 20 méterről, de Tóth leért a labdára, majd a másik oldalon egy kontra végén Plsek passzolt Mancéhoz, aki 17 méterről lőtt, a labda a bal oldali kapufáról pattant ki. A játékrész utolsó helyzeteként Knezevic szöglete után Mance fejese tartott a kapu jobb oldala felé, Szalai fejjel mentett.

II. félidő

A fordulás után a hazaiak kezdtek aktívabban, Mance lövése kevéssel szállt fölé, majd Szalai mentett nagyot egy beadásnál az érkező támadó elől, a vezetést mégis a ZTE szerezte meg az 53. percben: Könyves passzolt Szánthónak, aki a tizenhatos jobb oldali sarkából óriási gólt lőtt – a kapufa segítségével (1-2).

Az 59. percben Mance lépett ki Lesjak mellett, majd ziccerből lőtt, de Demjén szögletre tudott menteni. A Puskás ment előre, a 67. percben például Urblík fejelt egy gólt, ám lesen tartózkodott. A zalaiak kontrákkal és pontrúgásokkal is veszélyeztettek, a 72. percben Vass bal oldali szöglete után Szépe fejelt közelről fölé.

A hajrában is többnyire a Puskás Akadémia játszott mezőnyfölényben, a 86. percben is adódott egy lehetőség az egyenlítésre: Urblík emelte be a 16-oson belülre a labdát, Mance pedig teljesen üresen maradt 9 méterre a kaputól, de jócskán fölé fejelt. A hosszabbításban már nem forgott veszélyen Demjén kapuja, így az edzőjét nélkülöző ZTE elhozta a három pontot Felcsútról.

NB I, 9. forduló

Puskás Akadémia–ZTE FC 1-2 (Mance 13., ill. Lesjak 19., Szánthó 53.)

Puskás: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Nagy Zs., Radics – Van Nieff (Baluta 59.), Plsek (Urblík 59.) – Kiss T. (W. Junior, 26.), Knezevic, Mance – Slagveer (Vanecek 77.).

ZTE FC: Demjén – Szalai D., Lesjak, Bobál D., Gergényi – Sankovic, Szépe, Bedi – Szánthó (Zivko, 88.), Könyves (Babati 69.), Vass P. (Favorov 75.).

Bejelentették: Koronavírusos lett a ZTE vezetőedzője

Eredeti cikk

Comments are closed.