Márton: “Mi voltunk a jobb csapat”, Rebrov: Más tempóban játszunk, mint az EL-szereplés alatt” – edzői értékelések

2020.10.31.
Comments off
6 Views

MOL Fehérvár FC–Ferencváros 1-1

Márton Gábor (Vidi): – Kiváló mérkőzés volt, jó színvonalú játék volt, inkább a mi akaratunk érvényesült. Sajnos kihagytuk a helyzeteket, a Fradinak pedig ajándékoztunk egy könnyű lehetőséget, így lett döntetlen. Fegyelmezetlenek voltunk a pontrúgásnál, lemaradtunk az emberről, a Fradi az egyetlen kapura lövéséből gólt szerzett, mi pedig az ajtó-ablak ziccereket mellé rugdostuk vagy elkapkodtuk. Nagyon jól játszottunk mezőnyben, a helyzeteink is megvoltak. Ma mi voltunk a jobb csapat a pályán, sajnos ez az eredményen nem mutatkozik meg, ami a legfontosabb lenne. A Fradi jó csapat, ez nem kérdés, kiváló játékosai vannak, szerdán fogunk nekik szurkolni. Ez csak a 9. forduló volt, nem volt sorsdöntő meccs. Tudjuk, hogy a Fradi sorozatterhelésben van, azt nem mondom, hogy jobb vagy rosszabb, mint mi, szeretnénk őket megszorítani, a végén pedig megelőzni. Nem az én tisztem a saját munkámat minősíteni. A játékosok és azon emberek visszajelzései, akiknek beszámolóval tartozom azt mondják, hogy nagy a változás a játékban, de nem tartunk ott, ahol tartani szeretnénk, mert nem vagyunk elsők.

Szergej Rebrov (Fradi): – Jó meccs volt, mindkét csapat próbált nyomni, és a labdával játszani. Ez a döntetlen igazságos, voltak lehetőségeink, főleg a második félidőben, említhetem Marcel Heister helyzetét. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, elkerültük a sérüléseket, ez pedig fontos egy ilyen rendszerben, mikor ennyi meccset játszunk. Minden pontrúgás tudatos és begyakorolt figura, a Dinamo Kijev ellen például nem mozgott ebben a zónában Somália, amiben most, a gólja előtt volt. Tudjuk, hogy az ellenfelek kielemzik a mérkőzéseinket, és mi így alakítjuk a játékunkat, kiszámíthatatlannak kell lennünk. Kevés az idő két mérkőzés között, így fontos, hogy a játékosok kellően kipihenjék magukat a Juventus elleni meccs előtt, mert most más tempóban játszunk, mint a tavalyi EL-szereplés alatt. (www.fradi.hu)

Puskás Akadémia–ZTE FC 1-2

Hornyák Zsolt (Puskás): – Úgy kezdtük a meccset, ahogy elképzeltük, de utána visszatértünk a felelőtlenséghez Kiss Tamás személyében. Ez érthetetlen, egy fiatalemberről beszélünk, körülbelül 80 meccsel és egy góllal, most kapott új szerződést, és az első gólnál csak visszasétál 20 évesként, ezért is döntöttünk a gyors csere mellett. A második gólnál van Nieff hibázott, de az ellenfél játékosa nagyon jól eltalálta a labdát. Ha nem megy a játék, általában elfordul a szerencse is, de ha nem leszünk precízebbek, nem fog visszatérni a szerencse sem. Küzdött a csapat, benne volt az egyenlítés a játékunkban, de azt szoktam mondani, hogy a focit nem lehet becsapni. Sajnos betegség miatt ma csak öt játékosom lehetett ott a kispadon.

Makra Zsolt (ZTE, asszisztensedző): – Nagyon rosszul kezdtünk, gyorsan vezetést szerzett az ellenfél, amiből nehéz volt felállni, mert három vereség után nem volt jó formában a csapat. A fiúk nagyot küzdöttek, amit meghálált az élet és a futball. Bár a támadójátékunk ma nem volt olyan gördülékeny, az élet ma visszaadott nekünk valamit az elmúlt három meccsből.

Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

Bódog Tamás (Honvéd): – Több lehetett volna ebben a mérkőzésben, de azért a kiállítás után behatároltak voltak a lehetőségeink. Ennek ellenére is nekünk voltak nagyobb lehetőségeink. Le a kalappal a csapat előtt, a hozzáállás, a küzdeni tudás, a küzdeni akarás, a mentalitás kimagasló volt. Természetesen a Mezőkövesd irányította a játékot, többet birtokolták a labdát, de komolyabb lehetőséget nem tudtak kialakítani. A játékosok megvalósították, amit kértünk tőlük. Jó volt látni a lelkesedést. Kiemelném a fiatal tehetségeinket, akik lehetőséget kaptak, mert éltek ezzel. Abszolút jó hozzáállással, akarattal és agresszivitással szálltak be, jó volt nézni őket kívülről. (www.honvedfc.hu)

Berecz Zsombor (Mezőkövesd, csapatkapitány): – A hétről hétre tartó koncentráció hiánya miatt nem sikerült nyerni. Ma is egy óriási egyéni hibából kapott a Honvéd egy tizenegyest, így nagyon nehéz, hogy nem tudunk lehozni nullára mérkőzéseket, mert most nem olyan passzban vagyunk, hogy három gólokat rugdosunk minden meccsen. Meg kellene becsülni ezt az egy rúgott gólt is, de ez nem sikerül. Összességében annyira nem játszottunk rosszul, a Honvéd jól védekező csapat, az emberhátrány pedig talán még inkább erősítette bennük az összetartást, így sem könnyű feltörni egy csapatot. Meglepődtünk a nagy lehetőségtől, hetek óta mi futunk az eredmény után, most azonban mi voltunk jobb helyzet, nekünk kellett volna tartani az eredményt. Nagyon csalódott vagyok a nyeretlenségi széria miatt, de bizakodom, hogy most már valahogyan tényleg összeszedjük magunkat, nem követünk el ilyen óriási egyéni hibákat és 90 percig koncentrálni tudunk. (www.m4sport.hu)

A felcsúti edző beleszállt fiatal játékosába: “Ilyet nem engedhet meg magának” – felelősségre vonásról beszélt

Eredeti cikk

Comments are closed.