Az NB I-es meglepetéscsapat edzője: “Talán lehetne 1-2 ponttal többünk is” – emiatt van hiányérzete

2020.10.30.
Comments off
6 Views

Nyolc fordulót követően az NB I harmadik helyén áll az újonc Budafoki MTE úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a Ferencváros elleni elhalasztott mérkőzés miatt. A fővárosi együttes vezetőedzője, Csizmadia Csaba a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, örül a jó kezdésnek, de nem szabad, hogy megtévessze őket ez az állapot.

– Nem mondom, hogy meglepett ez a jó kezdés, mert utólag elemezve a mérkőzéseket, talán lehetne 1-2 ponttal többünk is. De nem szállunk el magunktól, tudjuk a helyünket. Mindig is azt mondtam, hogy gyűjtögessük a pontjaink számát, aztán majd a végén ráérünk számolgatni. Nagyon jó érzés ott lenni a táblázat elején, de ez nem szabad, hogy megtévesszen minket – nyilatkozta Csizmadia, aki kitért a szerdai Magyar Kupa-találkozóra is, ahol csak hosszabbításban sikerült megverniük a harmadosztályú Dabas-Gyón FC-t. – Három győztes meccs után egy alacsonyabb osztályú együttessel játszottunk, és egy kicsit kényelmesebb tempóban mentünk fel a pályára. Az én feladatom volt ezzel foglalkozni, és foglalkoztam is ezzel a meccs előtt, de még nagyon sok tanulnivalóm van és ez számomra, és a játékosok számára is egy tapasztalat volt. Nem tudatosan csinálták ezt a srácok, de azért mégis NB I-es csapatként egy NB III-as ellen játszottunk, úgy voltak vele, lehet elég 80 %-ot nyújtani, ezzel foglalkozni kell.

Csizmadia felhozta példaként a játékosoknak, hogy néhány évvel ezelőtt éppen a Budafok ejtette ki harmadosztályú csapatként a Vidit a Magyar Kupából, és egy kupameccs ezért is szép, mert az alacsonyabb osztályú együttes meg tudja nehezíteni a felsőbb osztályú dolgát.

– Végül összekapta magát a csapat, csak azt sajnálom, hogy volt 30 perc hosszabbítás. Viszont lehet, hogy jókor jött ez a megmérettetés és érzik a fiúk, hogy egy percre sem szabad kiengedni.

Teljesen más egy NB I-es meccsnek a körítése, ott szép stadionokban, folyamatosan jó pályákon játszunk, de ezzel nem akarom megbántani a kiscsapatokat, hiszen még mi is nagyon kiscsapat vagyunk a többiekhez képest.

De azért más a hangulata ezeknek a kupameccseknek, elmegyünk egy kisebb öltözőbe, délután fél 1-kor játszunk, ez összetettebb dolog. Úgy kellett volna most is magabiztosan nyerni, mint a legutóbbi fordulóban Mohácson, de nem vagyunk szomorúak, továbbjutottunk, ebből is próbálunk tanulni – folytatta a tréner.

Visszatérve az élvonalbeli szereplésre Csizmadia kiemelte, hogy aki a jelenlegi helyzetben, a 12 csapatos NB I-ben nem veszi megtiszteltetésnek, hogy itt játszhat, akkor ott nagy problémák vannak, ezért a motiváció a legfontosabb.

– Nehéz kérdés, hogy ott tudunk-e majd maradni az élbolyban, de nem is szeretnék ezzel foglalkozni, nem akarom, hogy ebből bármi probléma legyen az öltözőn belül. Teljesen mindegy, melyik csapat az ellenfél, nekünk minden egyes pont érték. Nem akarok túlzásba esni, meg lehet ragadni ezt a lehetőséget, hogy ott maradjunk az élbolyban, de ehhez minden meccsen az a hozzáállás kell, ami az eddigiekben is jellemezte a csapatot. De nem foglalkozom ezzel, azt akarom, hogy minél több pontot gyűjtsünk a végére, aztán majd meglátjuk.

A sebességben, a passzok gyorsaságában továbbra is fejlődnünk kell még, valamint még nem hoztunk le egyetlen meccset sem kapott gól nélkül, ami engem, mint korábbi védőt, nagyon bánt.

Remélem a következő meccsen ez össze fog jönni, de persze akkor sem leszek szomorú, ha 2-1-re nyerjük a meccseket, de azért hiányolom, hogy lehozzunk egy meccset nullára – zárta az interjút Csizmadia.

Eredeti cikk

Comments are closed.