Orosz Pál a Fradi BL-szerepléséről: “Ezt nem nyomásként kell megélni”

2020.10.29.
Comments off
15 Views

A Ferencváros szerda este 2-2-es döntetlent játszott a Dinamo Kijev ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a Kossuth Rádióban nyilatkozott a BL-találkozó másnapján.

– Ezek a játékosok gyerekkoruk óta arra készülnek, hogy egy ilyen sorozatban szerepelhessenek – mondta Orosz Pál.

Ezt nem nyomásként kell megélni, hanem örömjátékként és lehetőségként. Itt megmutathatják magukat, más szintű klubokat képviselő menedzserek figyelik őket.

Jó példa Tokmac gólja, amit az UEFA honlapján a legszebb négy gól közé jelöltek. Míg az ellenfeleink most kezdtek ebben a versenysorozatban és az a céljuk, hogy megnyerjék a kupát, nekünk négy ellenfelet ki kellett ejtenünk, hogy ide eljussunk.

A sportvezető beszélt a kettős fronton való szereplésről is.

– A riválisainknak is az a célja, hogy megnyerjék a magyar bajnokságot. Ez azért nagyon fontos nekünk, mert ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájába eljuthassunk, ahhoz előbb meg kell nyerni a magyar bajnokságot.

Játékosként nem lehet egyszerű, hogy egyik nap a Barcelona, a Juventus vagy a Dinamo Kijev ellen lépnek pályára, majd egy hazai bajnokit kell játszani, de profi játékosok, ez a dolguk, ezért kapják a fizetésüket.

BL: Megbocsáthatatlan Dinamo-döntetlen az ideges Fradi ellen, Boli büntetése – ukrán lapszemle

Eredeti cikk

Comments are closed.