Hóvihar miatt nem tudta leigazolni a Real Madrid a Barcelona szupertehetségét

2020.10.29.
Comments off
9 Views

“A korának ismeretében kiemelkedő volt, ahogy játszott. Nagyon boldoggá tesz, hogy ilyen fiatalon ilyen képességeket tud felmutatni. Nagyszerű játékosa lesz ennek a Barcelonának” – méltatta a mindössze 17 éves játékost a holland szakember.

Pedri pályafutása során először volt kezdő a BL-ben,

 miután egy héttel korábban csereként beszállva gólt szerzett a Ferencváros ellen 5-1-re megnyert meccsen az első fordulóban.

A torinói találkozón Pedri passzpontossága úgy volt 95 százalékos, hogy átadásai 75 százalékát az ellenfél térfelén hajtotta végre, ráadásul a csapat védekezéséből is hatékonyan vette ki a részét, ugyanis hatszor szerzett labdát.

“Csillag született” – írta róla a Marca című sportnapilap. “Torinóban mindenki arra volt kíváncsi, ki ez a gyenge felépítésű fiatal, aki óriássá vált az Allianz Stadionban”.

“Pedri gyakorlatilag ismeretlen volt a legtöbb Barca-szurkoló számára, de azonnal letette a névjegyét taktikai érettségével” – olvasható az AS című lapban.

Pedri Tenerife szigetén született, a katalán együttes tavaly szeptemberben 5 millió euróért szerezte meg a másodosztályú Las Palmas csapatától, amikor még csak három másodosztályú találkozón lépett pályára. Az idény hátralévő részét ott töltötte. 

Alig 15 esztendősen próbajátékon volt a Real Madridnál, de a leigazolása többek között azért sem jött össze, mert a tréning hóvihar miatt elmaradt.

(MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.