A Dinamo román edzője: “Annyit nem tudtunk befektetni a játékoskeretbe, mint a Ferencváros”

2020.10.27.
Comments off
16 Views

“Természetesen mindig nehézséget okoz, ha vannak hiányzó futballisták, de ez egy nagy lehetőség azoknak, akik a helyükön léphetnek pályára, hiszen a Bajnokok Ligájában mutathatják meg magukat” – válaszolta a román szakember a Groupama Arénában tartott keddi sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy mekkora problémát okoz a koronavírus-fertőzés miatt kidőlt ukrán válogatottak, a kapus Heorhij Buscsan és a hátvéd Vitalij Mikolenko hiánya.

A Ferencvárosról szólva a tréner kiemelte, hogy minőségileg rendkívül sokat javult a csapat, amelybe a klub jelentős összegeket fektetett, a gárda pedig ütőképes lett.

A Ferencváros minőségben nagyot lépett előre, rengeteg pénzt fektettek be az ellenfelünknél és minőségi játékosok kerültek a csapathoz, Így egy ütőképes keret jött össze, amelyből 2-3 magyar játékos szerepel rendszeresen. A Dinamo Kijev az utóbbi időben elég nehéz utat járt be, ez pedig többek között a pénzügyi problémáknak is volt köszönhető. Elég sok játékost elveszítettünk, ők elmentek külföldre, de a saját akadémiánknak köszönhetően több fiatal is felkerült az első csapatba. A Fradival ellentétben mi nem tudtunk annyit befektetni a játékoskeret megerősítésébe, idő kell még nekünk, de a legjobbakban bízom – mondta a román tréner.

Mircea Lucescu kifejezetten mogorván viselkedett a magyar és az ukrán újságírókkal is, több kérdésre – mint például, hogy hogyan emlékszik a Szerhij Rebrov elleni összecsapásokra, amikor a Ferencváros jelenlegi vezetőedzője még a Dinamo Kijev, ő pedig a Sahtar Donyeck kispadján ült – nem volt hajlandó válaszolni – írja az MTI.

A Dinamo játékosai közül Vitalij Bujalszkij vett részt a sajtótájékoztatón. A középpályás elmondta, reméli, hogy szerdán a legjobb játékukat tudják nyújtani, hiszen csak a győzelem elfogadható számukra. Hozzátette: a futballistáknak csak plusz motivációt jelent, hogy nézők előtt léphetnek pályára, nem félnek sem a szurkolótábortól, sem a Ferencvárostól.

A magyar bajnok szerdán 21 órától a Groupama Arénában, több mint ötezer néző előtt fogadja az ukrán riválist a BL csoportkörének második fordulójában. A múlt heti első körben mindkét csapat kikapott. (MTI / csakfoci.hu)

Fradi: “Az elvárásaim ugyanazok, mint a Barcelona ellen” – Rebrov már a Vidire is gondol

Eredeti cikk

Comments are closed.