Lewis Hamilton: Mr. Tökéletes a mezőny legjobb autójában

2020.10.26.
Comments off
7 Views

Nagy-Britannia
The Guardian:
„Egy ereje teljében lévő sportember, aki hosszú ideje kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és a legnagyobbakhoz hasonlóan szinte mindennap megjeleníti a rendkívülit. Michael Schumacher rekordjait sérthetetlennek tartották, Hamilton azonban birtokolja az összes képességet, ami ahhoz kell, hogy megdöntse ezeket a csúcsokat. A pole-pozíciók tekintetében már eddig is ő volt minden idők legeredményesebbje, és most az lett a futamgyőzelmek szempontjából is. Az idén beérheti Schumachert a hét világbajnoki címmel, és minden esélye megvan arra, hogy jövőre nyolcszoros vb-győztessé váljon.”

Spanyolország
Mundo Deportivo:
„Lewis Hamilton tovább írja a történelmet, és senki nem tudja feltartóztatni. A brit címvédő minden szempontból felülmúlja a mezőny többi tagját. Az egyetlen, aki megszorongathatja, az a jelenlegi csapattársa, Valtteri Bottas. Hamilton azonban ezen a vasárnapon újfent megmutatta erejét és fölényét, Bottas és Max Verstappen előtt megnyerte a Portugál Nagydíjat, amellyel minden idők legeredményesebb F1-es versenyzőjévé vált.”

Marca:
„Lewis Hamilton máris a legtöbb futamgyőzelemmel rendelkező versenyző a Formula–1 történetében. Az elején még izgalmas, ám számára később kényelmessé váló portugáliai futamon a brit címvédő pályafutása 92. diadalát aratta, és ezzel megdöntötte Michael Schumacher 91 sikert számláló rekordját.”

Olaszország
Gazzetta dello Sport:
„Egy versenyző egyedül a Formula–1 csúcsán. Az ölelkezés a futam után, és édesapja, Anthony könnyei sem véletlenek: büszke a fiára, akit egykor gokartversenyekre hordott, és aki most mindenki felett áll. Nincs hozzá hasonló.”

Repubblica:
„A hatszoros világbajnok egy olyan helyszínen, Portimaóban is letette a névjegyét, ahol az F1 korábban még sosem járt. Ez volt a 92. futamgyőzelme, ami eggyel több, mint Michael Schumacher rekordja, melyet Hamilton két héttel ezelőtt állított be.”

Franciaország
Le Figaro:
„A pole-pozíciók csúcstartója ebben az idényben a dobogós helyezések, és most már a futamgyőzelmek számában is megelőzte Michael Schumachert az örökranglistán, és jó úton halad abba az irányba, hogy a hét világbajnoki cím rekordját is beállítsa a mostani szezonban.”

Svájc
Blick:
„Nemcsak a Formula–1 hajol meg a jelenlegi legjobb versenyzője előtt: Lewis Hamilton sorozatosan dönti meg a rekordokat is. A brit címvédő már hosszú ideje Mr. Tökéletes a mezőny legjobb autójában ülve. Okos, hibátlan, kíméletes a gumikkal, és páratlan.”

Ausztria
Kurier:
„Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője 92. futamgyőzelmével megelőzte az örökranglistán Michael Schumachert. A 35 éves brit a vasárnapi Portugál Nagydíjon aratott sikerével a pályafutása során 91 sikerig jutó német autósport-legenda rekordját adta át a múltnak.”

(Borítókép: Lewis Hamilton a Portugál Nagydíj megnyerése után. Fotó: Jose Sena Goulao / AFP)

Eredeti cikk

Comments are closed.