Jöhet az első! – a Dinamo Kijev ellen készül az FTC

2020.10.26.
Comments off
7 Views

• A budapesti Grand Slam-verseny utáni világranglisták alapján nyolc cselgáncsozó képviselhetné Magyarországot a 2021-re halasztott tokiói olimpián. Egyelőre nem tartozik e kategóriába a 19 esztendős Sipőcz Richárd, pedig akár 500 pontot is gyűjthetett volna a hétvégi budapesti viadalon. Igazán különös okból lett keserű emlék a GS a magyar dzsúdósnak. A bíró ugyanis nem hallotta, hogy az általa ítélt ippon csak vazari értékű volt, ezért leállította Sipőcz leszorítását, pedig ha végig tudja vinni azt, akkor ipponnal zárult volna az akció. Ehelyett egy rossz fogás és a harmadik intés miatt leléptették. Hogy miként élte meg ő és edzője a történteket, az is kiderül interjúnkból.

• „Nem hiszek abban a mondásban, hogy a határ a csillagos ég. Minden azon múlik, mennyire van meg bennünk az akarat, hogy még magasabbra emeljük a lécet és írjuk a közös történetünket. Sosem dőlünk hátra a jó eredmények után, minden verseny olyan, mintha az első lenne, és még mindig sokat érhetünk el. De azért néha belegondolok, hogy úristen, már 35 éves vagyok! Fizikailag még mindig erősnek érzem magam, ám el szoktam merengeni rajta, mikor kezdődik majd a lejtmenet, amikor veszítek a teljesítményemből” – többek között erről is beszélt a Portugál Nagydíj megnyerése után az F1 futamgyőzelmi örökranglistáját immár egyedül vezető Lewis Hamilton. Az FIA honlapjának adott interjút a 92 futamgyőzelemnél járó brit pilóta.

• Az irány marad, de finomítanának a rendszeren. Tömören így lehet összefoglalni, milyen változásra lehet számítani az élvonalbeli Budapest Honvéd utánpótlását nevelő Magyar Futball Akadémián, amely – ha csak az elmúlt években szerzett korosztályos bajnoki címek számát nézzük – messze a legeredményesebb a hazai felhozatalból. Az utánpótlás-bajnokság – ahogyan az új szakmai igazgató, Simon Miklós fogalmaz – csak egy eszköz a fiatalok fejlődési folyamatában. Az NB III-as együttest is edző szakember lapunk Junior mellékletében arról is beszél, hogy szeretnének minél több fiatalt nevelni a felnőttcsapatnak, a magyar futballnak és a válogatottnak. A mostani idényben megint debütálhatott egy növendékük az NB I-ben a 18 éves Bocskay Bertalan személyében.

Eredeti cikk

Comments are closed.