Már nem utolsó a DVTK az NB I-ben – egy félidő alatt lelépték a Puskás Akadémiát

2020.10.25.
Comments off
6 Views

I. félidő:

Remekül kezdett a forduló előtt sereghajtó DVTK a Puskás Akadémia ellen, hiszen már az ötödik percben vezetést szerzett. Drazic remek csellel csapta be Spandlert, majd ballal nagy gólt lőtt a jobb felsőbe (1-0).

A 17. percben aztán büntetőhöz jutott a hazai csapat, ekkor Drazic esett el Plsek mellett, a megítélt 11-est pedig Ivanovski lőtte a bal sarokba (2-0).

Két felcsúti lehetőség után aztán jött a harmadik diósgyőri gól is. A 38. perben, egy közös Meissner-van Nieff hiba után Márkvárt szépen adott be jobbról, az érkező Grozav pedig a hosszún, közelről a kapuba rúgta a labdát (3-0).

II. félidő:

A második játékrész első felében visszább vett a tempóból a DVTK, de mielőtt ezt kihasználhatta volna a Puskás Akadémia, a vendégek emberhátrányba is kerültek. Az 56. percben Spandler kézzel állította meg a labdát, hogy Drazic el ne induljon vele, ezért megkapta a második sárgáját.

Némi meglepetésre a tíz emberrel küzdő felcsútiak voltak a veszélyesebbek a következő percekben, Mancé kapáslövésében benne volt  a szépítő gól is, de aztán az idő előrehaladtával elfogyott a vendégek energiája.

Az ex-felcsúti Hegedűs szabadrúgása, vagy épp Ivanovski közeli lövése is meghozhatta volna a negyedik hazai gólt, ami végül elmaradt, de a DVTK is fölényes győzelemmel lépett el az OTP Bank Liga utolsó helyéről, amely így már a Mezőkövesdé.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

DVTK – Puskás Akadémia 3-0 (Drazic 5., Ivanovski 18. – 11-esből, Grozav 38.)

A meccs krónikája percről percre itt! 

DVTK: Danilović – Polgár, Karan, Hegedűs J., Memolla (Hasani, 46.) – Márkvárt, Szűcs K., Max – Ivanovski, Dražić, Grozav

Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs., Meissner, Szolnoki, Spandler – Plsek, van Nieff – Mance, Knezevic, Slagveer – Baluta

Eredeti cikk

Comments are closed.