Már dobogós a Budafok az NB I-ben: Zalaegerszegen győzött az újonc – videó

2020.10.25.
Comments off
8 Views

I. félidő:

Eseménydúsan indult a ZTE–Budafok mérkőzés, hiszen már az első percben helyzetet láthattak a kilátogató szurkolók: Lesjak emelte középre a labdát balról, Dragóner pedig lőtt is, de csak a kapu fölé. Nem sokkal később Bobál veszélyeztetett fejjel, de Póser lábbal hárítani tudott, a 10. percben azonban Szánthó jobb oldali szabadrúgását követően Szalai elé került a labda, aki jobbal a jobb alsóba lőtt (1-0).

Nem sokat váratott magára az egyenlítés. A 11. percben Medgyes adott középre, az érkező Kovács pedig ballal a bal alsóba lőtt (1-1).

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A 22. percben aztán sikerült a vendégcsapatnak megszereznie a vezetést is Kulcsár révén, aki egy 21 méterről megítélt szabadrúgást lőtt védhetetlenül a bal felsőbe (1-2).

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ezt követően nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, kétszer Kovács Barnabás tesztelt Pósert, de a vendégek kapusa mindkétszer hárítani tudott. A félidő utolsó helyzete pedig a vendégek előtt adódott, amikor Kovács Dávid érkezett a hosszún a középre lőtt labdára, de becsúszva már csak az oldalhálót találta el.

II. félidő:

A második játékrész is hasonló intenzitással indult, mint az első. Szalai indította Vasst a jobb oldalon, aki jobbal a rövid alsót vette célba, de Póser odaért és védeni tudott. Nem sokkal később Dragóner került helyzetbe Lesjak passza után, de 15 méterről a kapusba lőtt.

Ezután főként mezőnyjáték folyt a mérkőzésen, érkeztek a cserék is mindkét oldalon, de az első nagyobb helyzetig a 70. percig kellett várni, amikor Igrig-Farkas lőtt, de Demjén védeni tudott. A 77. percben a csereként beállt Skribek lépett ki a védők mellett ziccerben, eltolta a labdát Demjén mellett, majd az üres kapuba gurított (1-3).

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ez a találat el is döntötte az összecsapást, amelynek végén a Budafok nem csak a három pontnak örülhetett, de annak is, hogy jelenleg a második helyen áll(!) az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

ZTE – Budafok 1-3 (Szalai 10. ill., Kovács D. 11., Kulcsár K. 22., Skribek 77.)

A meccs krónikája percről percre itt! 

ZTE: Demjén – Szalai, Lesjak, Bobál, Gergényi – Sankovic, Bedi – Vass, Kovács B. (Babati 54.), Szánthó – Dragóner (Zimonyi 54.)

Budafok: Póser – Margitics (Huszti 58.), Vaszicsku (Soltész 54.), Nikolic, Medgyes – Micsinai, Oláh – Ihrig-Farkas, Kulcsár, Szabó – Kovács D.

Eredeti cikk

Comments are closed.