Rebrov: “Nem vagyunk a Barcelona, de játékosok megértették, hogy mit jelent a derbi” – edzői értékelések

2020.10.24.
Comments off
9 Views

MTK Budapest-Kisvárda 1-1

Michael Boris (MTK Budapest):Sajnos a korai csere megnehezítette a dolgunkat és a variációs lehetőségeinket. Ami Dimitrov sérülését illeti: amit a félidőben láttam, az nem volt túl biztató, nagyon fel volt dagadva a bokája, elsőre súlyosnak tűnik a sérülése, de reméljük a legjobbakat. Nagyon tapasztalt, erős játékosokból álló csapat a Kisvárda, így az volt az elsődleges célunk, hogy megtörjük a középpályás játékukat, már ott megállítsuk őket – ez helyenként sikerült, helyenként nem. Örülök, hogy megszereztük a vezetést, annak nem, hogy nem sikerült megtartani. A Kisvárda egyenlítő gólja előtt nekünk volt egy nagy helyzetünk, ha azt kihasználjuk, alighanem másképp alakult volna a folytatás, illetve a végén Prosser átadása után még Miovski előtt is ott volt a lehetőség arra, hogy megszerezzük a győztes találatot. Nem lehetünk elégedettek a döntetlennel, de nyilván ez a helyzet, vagyis hogy az utolsó két meccsünkön veretlenek maradtunk, némileg elfogadhatóbb, mint amiben a Budafok elleni hazai mérkőzés után érezhettük magunkat. (mtkbudapest.hu)

Supka Attilla (Kisvárda):Azt gondolom, eddig nem voltak problémáink a helyzetkihasználással. Elég, ha csak arra gondolni, hogy a Honvéd ellen nyertünk – igaz csak két gólt rúgtunk, de nyerni tudtunk az Újpest és a Mezőkövesd ellen is. A mai mérkőzésen elkapkodtunk egy-két olyan szituációt, amivel eldönthettük volna a mérkőzést. Például az utolsó pillanatban, amikor a kapust is kicseleztük, középre be kellett volna passzolni, és üres kapuba tudtunk volna gólt rúgni, és akkor megvan a mérkőzés. Ha ezen az úton megyünk tovább, akkor eredményesek tudunk lenni a későbbiekben. (kisvardafc.hu)

NB I: Megvan az MTK első pontja a mumus ellen – videók

Paksi FC-Honvéd 0-0

Bognár György (Paksi FC):Nagyon nehéz ezt a fajta játékot feltörni, amit a Honvéd ma bemutatott, és nemcsak nekünk, szerintem egyik magyar csapatnak sem sikerült volna ez most. Egész meccsen próbálkoztunk, és nagy részben odaszorítottuk Őket a kapujukhoz. Ahhoz azonban, hogy egy-két lehetőségnél több legyen, többet tudjunk kidolgozni, minőségibb játék kellett volna. A Honvéd vírus miatti tartalékos érkezése nem befolyásolt semmit, Gazdag kivételével az összes többi játékosuk jól helyettesített. Számítottunk rá, hogy egy ilyen forgatókönyvű mérkőzés lesz, hiszen a Honvédot csak agresszivitással nem lehet legyőzni. Hasonló felállással játszanak, mint mi, ilyenkor egy az egyben kell jobbnak lenni, ez ma egyik csapatnak sem sikerült. A meccs összképét tekintve jobbak voltunk, hiszen többet tudtunk támadni, ugyanakkor az egy ponttal elégedett vagyok. Teljesen reális eredmény született, még akkor is, ha nem szeretem a 0-0-s eredményt. (paksifc.hu)

Vezér Ádám (Honvéd kapusedzője):Ha összességében nézzük az eredményt, akkor ez reális. Annak örülök, hogy végre nem kaptunk gólt. Amióta Tamás az edző, és az összes edzőmeccset ideveszem, ez volt az első, amikor nem kaptunk gólt. Nagyon örülök ennek. Nehéz volt a fejpárbajokat megvívni, a Paks nagyon nagy nyomás aláhelyezett minket, és nagyon veszélyesek voltak a szögleteik. Nem vagyok elégedetlen az egy ponttal. Természetesen beszéltem Bódog Tamással, ő is gratulált a csapatnak. Azt mondta, volt karaktere a csapatnak. Ezt én is így gondolom, kicsit fáj, hogy a végén lezárhattuk volna a mérkőzést. (honvedfc.hu)

NB I: A Honvéd ellen is veretlen maradt Bognár Györggyel a Paks

Ferencváros-Újpest 2-0

Szergej Rebrov (Ferencváros):Nagyon sok mérkőzés áll előttünk, nehéz helytállni egyszerre az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is, ráadásul az utóbbi két hétben nehéz meccseket játszottunk a hazai ligában is. Nagyon örülök, hogy a fiúk is tudták, hogy milyen fontos a mai mérkőzés. Persze, mindig fontos a három pont, de a mai kiemelt alkalom, a derbi volt, a játékosok abszolút érzékelték ennek a súlyát. Nemcsak a gólok voltak fontosak szombat este, hanem az is, hogy sok helyzetet tudtunk kialakítani. Megfelelően tudtuk kontrollálni a labdát. Voltak hibáink, hiszen nem vagyunk a Barcelona, ám ettől függetlenül örülök neki, hogy kialakítottuk a helyzetet, agresszíven tudtunk játszani. A második szöglet begyakorolt helyzet volt. Somália nem szokott ebben a zónában mozogni, de tegnap éppen gyakoroltunk hasonló szituációkat. Mindig gyakoroljuk a pontrúgásokat, a támadási szituációkat és a védekezést is, ám nagyon örülök annak, hogy a fiúk koncentráltak. Ez valószínűleg a telt háznak is köszönhető, a játékosok megértették, hogy mit jelent a derbi. (fradi.hu)

Predrag Rogan (Újpest):Jó mérkőzést játszottunk ma este, büszke vagyok a játékosaimra. Azért jöttünk ide, hogy megmutassuk milyen potenciál van bennünk, hogy mire vagyunk képesek. Az eredménnyel nem vagyunk elégedettek, de legalább azt sikerült bebizonyítanunk, hogy van bennünk erő, lelkesedés és küzdőszellem. Gratulálunk a Ferencvárosnak a győzelemhez és további sikeres szereplést kívánunk nekik. Alaposan felkészültünk belőlük, elemeztük a játékstílusukat. Az első gólnál dühös voltam a csere miatt, a másodiknál pedig egyszerűen üresen hagytuk a támadót, azt gondolom, hogy elkerülhető találatok voltak. Nekünk is voltak helyzeteink, de kihagytuk, ahogy a 11-est is. Ha bemegy a büntető, akkor lehetett volna esélyünk a felzárkózásra. De még egyszer mondom, büszke vagyok a játékosaimra. Ugyan vannak még hibák, nehézségek, amiket orvosolnunk kell, de jó úton haladunk. (ujpestfc.hu)

NB I: Az Újpest szépíteni sem tudott a Fradi ellen – videó

Eredeti cikk

Comments are closed.