Koronavírus: kötelező a maszkhasználat a nézőknek – már a Fradi–Újpest meccsen is!

2020.10.23.
Comments off
13 Views

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelenő csütörtök esti kormányrendelet szerint október 23-tól a szabadtéri rendezvényeken, így például a labdarúgó-mérkőzéseken is kötelező az orvosi maszk használata.

Képünk kézilabda-mérkőzésen készült, de péntektől a szabadtéri rendezvényeken is kötelező a maszk (Fotó: Tumbász Hédi)

Hirdetés

A bejelentés szerint a sportolóknak, az edzőknek, a játékvezetőknek és segítőiknek nem kötelező a maszk viselése, a nézőknek azonban igen – kivéve a hatodik életévüket be nem töltött gyermekeket.

A közleményben az áll, ha valaki a rendezvény szervezőjének felszólítására sem veszi fel a maszkot, a szervező köteles gondoskodni arról, hogy az illető elhagyja helyszínt.

A rendelet péntektől lép életbe, azaz a szombati, Ferencváros–Újpest NB I-es mérkőzésre is vonatkozik, amelyen akár több mint húszezer néző lehet a Groupama Arénában.

A Ferencváros a hivatalos honlapján közölte, a klub és a stadiont üzemeltető cég összesen tízezer egyszer használatos maszkot vásárolt, így a készlet erejéig tud biztosítani maszkot a nézők számára. A népligeti klub részletes ismertetőjét ide kattintva elolvashatja!

A Magyar Közlönyben megjelent teljes közleményt ide kattintva elolvashatja!

Eredeti cikk

Comments are closed.