Hamilton és Rosberg ismét egymás ellen, de már másképp

2020.10.22.
Comments off
7 Views

A 2016-ban vb-első, már visszavonult F1-es német pilóta csütörtökön jelentette be, hogy Rosberg Xtreme Racing (RXR) néven indít istállót a sorozatban. Az Extreme E szervezői szeptemberben közölték, az idén hetedik Formula–1-es vb-címére hajtó Hamilton együttese X44 néven szerepel majd.

Rosberg a városi elektromos autóversenyeket szervező Formula E-ben részvényes, mindkét sorozatnak Alejandro Agag az alapítója.

Sok hónapja beszélgettünk már erről a projektről, nagyon örülök, hogy Nico ezt a módját választotta az autósporthoz való visszatérésének – mondta Rosbergről Agag. Hamilton nem fog belefolyni a napi feladatokba, a német ugyanakkor alapítóként és vezérigazgatóként felügyeli majd az istállójánál Kimmo Liimatainen irányításával zajló munkát.

Visszavonulásom óta a megújuló energiát használó technológiákkal foglalkozom, ez a sorozat nagyszerű lehetőséget biztosít nemcsak a versenyzésre, hanem a klímaváltozás elleni harc népszerűsítésére is

– fogalmazott közleményében Rosberg.

Az egyelőre ötfutamosra tervezett bajnokságnak már kilenc biztos indulója van, a futamok a tervek szerint Nyugat-Afrikában, a brazíliai esőerdőben, Grönlandon, Szaúd-Arábiában és Nepálban lesznek. A csapatokat egy női és egy férfi pilóta alkotja.

(MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.