Red Bull: Ha Albon nem javul, Pérez vagy Hülkenberg jöhet

2020.10.21.
Comments off
22 Views

Több ponton is változhat a Red Bull csapatainak összetétele a következő szezon előtt. A Honda az utolsó szezonjára japán pilótát kap, az anyaistállóhoz rutinos versenyző jöhet.

A Red Bull is beszáll az év végi F1-es pilótakeringőbe: Helmut Marko a német Sky Sports műsorában elmondta, az Alpha Taurinál versenyzőcserével számolnak, és nem biztos az sem, hogy Alexander Albon megtarthatja az állását a Red Bull Racingnél.

Cunoda az imolai versenyhétvége után tesztelhet is az Alpha TaurinálForrás: Josh KRUSE/Josh Kruse

Marko egyértelműen kijelentette, hogy a Red Bull és a Honda protezsáltja, Cunoda Juki a négy versenyzői ülés egyik várományosa, ennek feltétele, hogy a japán fiatal megszerezze az F1-es szuperlicencet, de ez formaságnak tűnik, mivel az F2 utolsó két fordulója előtt a pontverseny 3. helyén áll, de elég, ha az első 6 közé be tud férni.

Pillanatnyilag csak egy pilóta van, aki jelölt egy F1-es ülésünkre, ő Cunoda Juki – erősítette meg a Red Bull motorsport tanácsadója. – Vele az Alpha Taurinál tervezünk, csupán meg kell szereznie a szükséges pontokat a szuperlicenchez” – összegzett. Marko arról nem beszélt, hogy a 20 éves tehetség kit váltana, de minden bizonnyal Danyiil Kvjat helye került veszélybe.

A japán pilóta szerződtetése a Red Bull számára több szempontból is előnyös: egyrészt a búcsúzó Honda az utolsó évében egy hazai pilótát is versenyeztethetne, ami enyhíti a távozás miatti negatív fennhangokat és a csapat részéről is jó pont, ami hasznos lehet, ha tárgyalásokra kerül sor az erőforrások esetleges továbbfejlesztéséről. Nagy kérdés, hogy mi lesz az Alpha Tauri másik ülésének sorsa, Marko nem zárta ki azt, hogy elküldik Alexander Albont a Red Bulltól, és úgy tűnik, ha pótolni kell a thai pilótát, biztosan nem a monzai meglepetésgyőztes Pierre Gasly-t hívják vissza, hanem két, szabadon igazolható, tapasztalt pilóta közül választanak.

Albonnak össze kell kapnia magát, hogy megtarthassa az állásátForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„A gyors kanyarokban hozza [Max] Verstappen szintjét, csupán néhány kanyar van, ahol sok időt veszít – mondta Albonról. – Ha viszont nem tudjuk, hogy ez mikor és hol fordul elő, akkor az bizonytalanságot okoz, és ezt nem engedhetjük meg magunknak, amikor a bajnoki címért küzdünk.”

„Ha Albon tudja folytatni a fejlődést és javul, akkor ő is jelölt az egyik 2021-es autónk kapcsán. Ha viszont Albon nem nő fel az elvárásainkhoz, akkor körül kell néznünk a csapatunkon kívül – jelentette ki. – Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy bármely pilótát kezelni tudjunk, ebben az esetben két jól ismert jelölt, Pérez és Hülkenberg is felmerül.”

A két tapasztalt versenyző esélyeit rontja, hogy a Red Bull legutóbb 2007-ben igazolt a pilótaprogramjukon kívülről, akkor Mark Webber érkezett, David Coulthard 2008 végi visszavonulása óta viszont kizárólag a saját juniorjaik közül válogattak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.