Lance Stroll koronavírusos volt, indulna a hétvégi Portugál Nagydíjon

2020.10.21.
Comments off
23 Views

A 21 éves versenyző nem indult a nürburgringi viadalon, mert rosszul érezte magát, a német Nico Hülkenberg helyettesítette a Racing Point csapatában. Az istálló akkor annyit közölt, hogy a szeptember 27-ei Orosz Nagydíj óta nincs jól, de a vizsgálatok negatív eredményt hoztak nála. 

Stroll a második F1-es pilóta, aki elkapta a vírust, korábban csapattársáról, a mexikói Sergio Pérezről derült ki, hogy beteg, ő két futamot kihagyott augusztusban.

„Tudatom mindenkivel, hogy az Eifel GP hétvégéje után pozitív lett a Covid–19-tesztem. Százszázalékosan érzem magam, és most már negatív a tesztem. Alig várom, hogy újra a csapattal legyek és versenyezzek Portugáliában” – írta szerdán közösségi oldalán Stroll. Hozzátette: tíz napra karanténba vonult, és csak enyhe tünetei voltak.

Az F1-es istállók „buborék a buborékban” rendszerben működnek, a csapatok is el vannak különítve egymástól, és az egyes csapatokon belül is csoportokat alakítottak ki, hogy csökkentsék a továbbfertőződés veszélyét. A paddockba negatív teszt a belépő, a csapattagokat pedig rendszeresen ellenőrzik.

A hétvégi, portimaói futam a szezon 12. versenye lesz, és 24 év után az első Portugál Nagydíj. Azután került a versenynaptárba, hogy a pandémia miatt néhány futamot törölni kellett. A versenyre naponta 27 500 nézőt engednek majd be.

Mivel a pálya mentén nagyjából 90 ezer ülőhely van, a jelenlegi járványügyi helyzetben 27 500 fő az engedélyezett létszám

– áll a portugál kormány közleményében. A rendelkezés arra is kiterjed, hogy az érdeklődők elhelyezésénél figyelni kell a távolságtartásra, csak ülőhelyekre lehet belépőt értékesíteni és a drukkerek nem közlekedhetnek a szektorok és az ülőhelyek között.

(MTI)
    

Eredeti cikk

Comments are closed.