Kiderült, Stroll miért nem tudott versenyezni az Eifel Nagydíjon

2020.10.21.
Comments off
21 Views

A kanadai Forma-1-es pilóta, Lance Stroll szerdán bejelentette, hogy az október 11-ei Eifel Nagydíj után pozitív lett a koronavírustesztje, de most már tiszta és készül a hétvégi, portugáliai futamra, írja az MTI. A 21 éves versenyző nem indult a nürburgringi futamon, mert rosszul érezte magát, a német Nico Hülkenberg helyettesítette a Racing Pointban – és végzett a nyolcadik helyen. A csapat akkor annyit közölt, hogy a szeptember 27-ei Orosz Nagydíj óta nincs jól, de a vizsgálatok negatív eredményt hoztak nála.

Stroll a második F1-es pilóta, aki elkapta a vírust, korábban csapattársáról, a mexikói Sergio Pérezről derült ki, hogy beteg, ő két futamot kihagyott augusztusban.

„Tudatom mindenkivel, hogy az Eifel GP hétvégéje után pozitív lett a Covid-19 tesztem. Szászszázalékosan érzem magam, és most már negatív a tesztem. Alig várom, hogy újra a csapattal legyek és versenyezzek Portugáliában” – írta szerdán közösségi oldalán Stroll. Tíz napra karanténba vonult, és csak enyhe tünetei voltak.

Az F1-es csapatok „buborék a buborékban” rendszerben működnek, el vannak különítve egymástól, és az egyes csapatokon belül is csoportokat alakítottak ki, hogy csökkentsék a továbbfertőződés veszélyét. A paddockba negatív teszt a belépő, a csapattagokat pedig rendszeresen ellenőrzik.

A hétvégi, portimaói futam a szezon 12. versenye lesz, és 24 év után az első Portugál Nagydíj. Azután került a versenynaptárba, hogy a pandémia miatt néhány futamot törölni kellett.

Kiemelt kép: FIA / XPBIMAGES.COM / XPB IMAGES / AFP

Eredeti cikk

Comments are closed.