Barcelona: hosszabbítottak négy játékossal az FTC legyőzése után

2020.10.21.
Comments off
20 Views

Nem sokkal a Ferencváros 5–1-es egyőzése után négy játékosa szerződéshosszabbítását jelentette be a hivatalos honlapján az FC Barcelona labdarúgóklub: Gerard Piqué 2024-ig, Marc-André ter Stegen 2025-ig, Clément Lenglet és Frenkie de Jong 2026-ig írt alá a katalán egyletnél.

Hirdetés

Ha Gerard Piqué (jobbra) kitölti az új szerződését, akkor 37 éves koráig lesz a Barca játékosa (Fotó: Török Attila)

A négy futballista közül Lenglet és De Jong végigjátszotta az FTC elleni keddi Bajnokok Ligája-csoportmeccset, Piquét a 68. percben kiállították – ezért jövő szerdán nem játszhat a Juventus ellen –, míg Ter Stegen sérülés miatt nem lehetett ott a pályán. A spanyol középhátvéd és a német kapus új szerződése 500, a holland középpályásé 400, a francia belső védőé 300 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz.

Piqué esetében a klub megjegyzi, a 2024-ig történő hosszabbításnak feltétele volt, hogy a következő, 2021–2022-es idénytől bizonyos számú mérkőzésen pályára lép.

Az FC Barcelona közleménye azt is kiemeli, mind a négy játékossal hetekig tartó tárgyalássorozat végén sikerült megegyezni a folytatásról, és a megállapodásuk a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben „átmeneti bérigazítást” foglal magában.

Piqué eddig 548, Ter Stegen 236, Lenglet 89, míg De Jong 47 mérkőzésen szerepelt a katalán együttesben.

Eredeti cikk

Comments are closed.