Barca-Fradi: “Sikeres BL-terápia a 2-8 után, hitet adó ötös, Tokmac lecserélése érthetetlen” – spanyol lapszemle

2020.10.21.
Comments off
18 Views

A Mundo Deportivo nyomtatott kiadása a “Hitet adó ötös” címmel jelent meg, míg az online felületen “Barca-fiesztaként” jellemezték a BL-mérkőzést.

A katalán honlap kiemeli Piqué piros lapját, aminek következtében így a spanyol válogatott védő nem játszhat a Juventus elleni rangadón, továbbá dicsérik a fiatal játékosokat, akik “megmutatták magukat” – Ansu Fati, Trincao, Dembélé és Pedri részéről is nagyszerű éjszakáról írnak. Hozzáteszik, a gyenge kezdést követően Messi nagyszerű alakítása oldotta fel a kezdeti blokkokat. Ansu és Pedri kapcsán “fiatalos szemtelenségről” is írnak, valamint kiemelik azt a történelmi tettet, hogy

a BL-ben először fordult elő, hogy egy meccsen két 17 éves játékos is betalált.

A Mundo szerint önbizalomnövelő lehet ez a győzelem a Real Madrid elleni rangadó előtt, ám Piqué váratlan megmozdulása nagyon sokba kerülhet még. “A ragyogás és a szórakozás pillanatait hozta a meccs” – olvasható az összefoglalóban. A katalán lap 1-5-ig osztályozta mindkét csapat játékosait, a Fradiból a legmagasabb, 3-as érdemjegyet Dibusz, Tokmac és Isael kapta.

A katalán Sport nyomtatott kiadásának címlapján az „Egy ötös az el Clásico előtt” cím olvasható, míg az online felületen a szerző kiemelte, hogy “több Barca-gól, mint jó játék, de a végkimenetel nem volt kérdéses” és hozzáteszik, hogy nem adott ki magából többet annál a katalán csapat, mint amire szükség volt. Megjegyezték, hogy bátran kezdte a Fradi a meccset és szinte észrevétlenül majdnem vezetést is szerzett, de Tokmac egyértelműen lesen volt a góljánál, ez azonban egy figyelmeztető jel volt a Barcelona számára. Ezt követően úgy tűnt, hogy magára talál a hazai csapat, ám Isael révén egy újabb figyelmeztetés érkezett, ami azonban már végképp felébresztette az addig szerencsés Barcát.

A madridi Marca és AS kevesebbet foglalkozik a Barcelonával, mindkét lap a címlapján már a Real Madrid és az Atlético Madrid szardai BL-mérkőzésére hangolódik, csupán “elrejtve” található meg a katalánok keddi győzelme a borítón. A marca.com fejlécén a “Balzsamos győzelem az El Clásicó előételeként” címmel indít, majd megjegyzik, hogy a Bayern München elleni 2-8-at nehéz lesz elfelejteni, de ez már a BL új szezonja, és a katalánok természetesen ismét úgy futnak neki a sorozatnak, hogy meg akarják nyerni.

A Bayern elleni zakó után egyfajta “BL-terápiaként” jellemezték a zöld-fehérek elleni meccset,

ami a várakozásoknak megfelelően jól sikerült a kezdeti félelmek ellenére – utal a Fradi helyzeteire a szerző. Kiemelik, hogy az első gól utáni pillanatok igazi megpróbáltatást jelentettek Rebrov csapatának, és szerencséjük volt, hogy csak 2-0 állt az eredményjelzőn a félidőben. A második játékrész is egyértelmű Barca-dominanciát mutatott, a Fradi egyetlen küldetése pedig az volt, hogy megússzák a nagyobb különbségű vereséget, de Coutinho gyorsan világossá tette a Fradi számára, hogy ez bizony elkerülhetetlen lesz.

A lap megemlíti, hogy 3-1 után a Ferencváros visszajött a meccsbe, sőt Rebrov két támadót is becserélt Mak és Boli személyében, ám Tokmac lejött, amit bírált a cikk szerzője és “nehezen értelmezhető” döntésként minősítette az ukrán tréner változtatását.

Eredeti cikk

Comments are closed.