Szoboszlaiéknak kötelező a győzelem; Jó példa a tenisz

2020.10.20.
Comments off
21 Views

Hirdetés

Kisebb megszakításokkal hét évet edzősködött hét klubnál – Kecskemét, Paks, ETO, Videoton, DVTK, Balmazújváros és Haladás – az NB I-ben Horváth Ferenc; a legutóbbi két idény jelentős stresszel járt, ami megviselte a trénert. A 47 esztendős, korábbi 32-szeres válogatott lapunknak elmondta, amikor Szombathelyen véget ért a munkája, úgy érezte, nem tudna sehol százszázalékos vezér lenni, ráadásul műteni kellett a lábát. Az interjúban beszélt arról is, hogy noha a Haladás és a Balmazújváros kiesett az irányításával, a körülmények és lehetőségek ismeretében egyik szerepvállalását sem érzi kudarcnak.

A Siófok női kézilabdacsapata tavasszal a klubtörténet legnagyobb sikerének kapujában állt, hiszen a második, Bajnokok Ligáját érő pozíciót foglalta el. Ám jött a vírus, a bajnokság lefújása és a döntés: a bajnok Győr mellett a Ferencváros indulhat a legrangosabb európai sorozatban. A nyáron edzőváltáson is átesett a Siófok, a sikerkovács, a családi okok miatt távozó Tor Odvar Moent addigi segítője, Bent Dahl váltotta, de megbízatása néhány hónap után véget is ért, hiszen a csapat kilenc eddigi mérkőzéséből hármat elvesztett. Hogy mit remélnek a cserétől, arról is kérdeztük Fodor János ügyvezetőt.

Az elmúlt hetekben a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és az Origo olyan klasszis labdarúgók életét mutatta be, akik nyomorogtak, nyomorognak, mert a hazai közeg hagyta őket észrevétlenül létezni. A teniszben viszont évtizedek óta működik egyfajta nyugdíjrendszer, ami példa lehetne a labdarúgóknak is. A juttatás a jelenlegi játékosok pénzdíjából lecsippentett összegből, valamint a versenyek, illetve a férfi- és női tornákért felelő ATP és a WTA hozzájárulásából tevődik össze. Minderről a barcelonai főkonzullal, a párosban kétszeres Grand Slam-bajnok Taróczy Balázzsal beszélgettünk.

Eredeti cikk

Comments are closed.