Kubatov: “Még egy 31-szeres bajnoknak is mindig van mit tanulnia” – fájt neki, amikor a Vidi EL-meccset játszott a Groupamában

2020.10.20.
Comments off
15 Views

2011 februárjában a Duna TV akkori riportere, Menczer Tamás készítette az első interjút a Ferencváros frissen megválasztott elnökével Kubatov Gáborral. Menczer ezúttal már a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkáraként kérdezte a Fradi első emberét a hivatalos Facebook-oldalán arról, mi volt a legmerészebb terve 2011-ben, milyen célokkal vágnak neki a Bajnokok Ligája-csoportkörnek, és mik a tervei a következő 10 évre nézve.

– Én nem tudok úgy dolgozni, hogy ne mindig a csúcsra vágyjak, és már akkor is a Bajnokok Ligája dallama járt a fülemben, hogy én szeretnék egyszer oda eljutni – emlékezett vissza a 2011-es évre Kubatov. – És persze voltak közbenső állomások, még a MOL Fehérvár FC játszott a mi stadionunkban Európa Liga-meccset, és akkor

Szergej Rebrovval ott álltunk egymás mellett, csak rám nézett, azt kérdezte: “és fáj?” Mondtam, hogy nagyon.

Akkor is az volt már, hogy nekünk a Bajnokok Ligájában kell játszani, úgyhogy most is ez a cél lebeg a szemem előtt, sőt, még vannak merészebb álmaim is, de azok majd lehet, hogy később jönnek el.

A Fradi elnöke kiemelte, kinevezésekor azt tartotta az elsődleges feladatának, hogy egy transzparens, átlátható, jól működő klubot építsenek, és nagyon büszke rá, hogy az elmúlt közel 10 évben a klubot semmiféle vád nem érte.

– Pedig építettünk stadiont, újítottunk fel edzőközpontot, vettünk és adtunk el játékosokat, de mégsem volt az, hogy itt nem hoztunk racionális döntéseket, vagy nem történt semmi megmagyarázhatatlan dolog. És úgy látom, hogy ezt a szponzorok is így látják, ezért szívesebben adnak pénzt. Nyilván nem akarja egyik cég sem beletenni a pénzét oda, ahol megkérdőjelezhető dolgok történnek, mert nem akarja a saját cégének a hírnevét bepiszkolni – folytatta az elnök, aki a Bajnokok Ligája-csoportkörre is kitért. – A legjobb 32 csapat között nekünk van a legkisebb költségvetésünk,

még a második legkisebb költségvetésű együttesnek is dupla annyi pénze vagy forrása van, mint nekünk.

Mégis azt gondolom, hogy ha azzal a csapattal kellene megmérkőznünk, akkor megvernénk őket. Talán a harmadik legkisebb költségvetésű klub a Dinamo Kijev, amelyhez pontosan tudjuk, hogy nem mérhetőek a Fradi anyagi lehetőségei, de mégis a meccshez úgy fogunk hozzáállni, hogy jó lenne elkapni őket.

Kubatov a jövővel kapcsolatban elmondta, a legfontosabb dolog, hogy minél több gyereket tudjanak nevelni, hiszen a sport lényege a gyerekek, az, hogy hány gyerek életén tudnak segíteni. Kiemelte, hogy a győzelem és a jó teljesítmény egy csomó mindenre megtanítja a fiatalokat.

– Van egy mondás: vagy nyerek, vagy tanulok, itt most mindkettőre van lehetőség – mondta az interjú végén Kubatov arra a kérdésre, hogy a Fradi a BL-csoportmeccseken csak nyerhet-e. – Megnézni, hogy egy ilyen klub hogyan működik, és most nemcsak a futballpályára gondolok, hanem arra, milyen a szervezettségük, milyen az öltözőjük, hogy néz ki az öltözőfolyosó, milyen a skyboxrendszerük, az üzleti modelljük. Ez ránk is fér, mert mindig van feljebb, még egy 31-szeres bajnoknak is mindig van mit tanulnia” – zárul az államtitkár által posztolt interjú.

Eredeti cikk

Comments are closed.