Rebrov: “Mi is El Clásicót játszunk a hétvégén, nem csak a Barca” – a Fradi edzője Messiről is beszélt

2020.10.19.
Comments off
18 Views

Az ukrán szakember játékosként többször is játszott olyan csapatban, amely legyőzte a katalán sztárcsapatot, ahogyan az MTI kérdésére a mérkőzést megelőző hétfői online sajtótájékoztatón elmondta. Kifejtette, annak a csapatnak a sikere – mint ahogyan minden jó eredmény -, a kemény munkán alapult, ezt pedig a Ferencváros is elvégezte.

Hozzátette, fontos, hogy jól kezdjenek, hiszen ez megfelelő lökést adhat a későbbiekre is. A tréner megjegyezte, várhatóan meg kell próbálkozniuk alkalmazkodni a Barcelona futballjához, hiszen a magyar bajnokcsapat játékosainak többsége még nem rendelkezik sok nemzetközi tapasztalattal, ráadásul idegenben játszanak. Hozzátette, nem tudtak sokat készülni a találkozóra, hiszen a válogatott szünet alatt kilenc futballistát nélkülöztek.

Egy katalán újságíró arról kérdezte Szergej Rebrovot, örülne-e annak, ha a hatszoros aranylabdás Lionel Messi nem lépne pályára, az ukrán vezetőedző szerint azonban a Barcelonának is szüksége van a jó rajtra, ehhez pedig a legjobbak kellenek. Ugyanakkor ha az argentin klasszis nem játszana, akkor is klasszisok ülnek a kispadon, akik pótolhatják.

Hozzáfűzte, ha erről játékosait kérdeznék, valószínűleg azt mondanák, hogy mindenképpen szeretnének a világ legjobbja ellen pályára lépni. Rebrov megjegyezte, tisztában van azzal, hogy a Barcelona szombaton a Real Madriddal játszik, de ők az Újpestet fogadják a legnagyobb magyar összecsapáson.

– Mi is egy El Clásicót játszunk a hétvégén, ami nálunk a legnagyobb derbi. Az, hogy mennyiben befolyásolja ezt a holnapi kezdőt, az teljesen mindegy, hiszen akárki lép pályára a Barcelonában, egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk – nyilatkozta Rebrov a sajtótájékoztatón, amit a fradi.hu közvetített élőben.

–  Ez egy teljesen más kávéház, más szint, mint ahol eddig szerepeltünk. Idegenben játszunk, sok játékosunknak semmilyen BL-tapasztalata nincs, így azt hiszem, elsősorban mi fogunk igazodni az ellenfél játékához, aztán persze meglátjuk, hogy alakulnak az események – folytatta Rebrov.

A Ferencváros futballistáit a sajtótájékoztatón a selejtezősorozat legjobbja, Tokmac Nguen képviselte. A norvég támadó elmondta, fantasztikus dolog, hogy a Bajnokok Ligája főtábláján olyan játékosok ellen léphetnek pályára, mint Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi, ennek pedig minden pillanatát szeretnék kiélvezni. A villámgyors játékos éppen a mérkőzés napján ünnepli 27. születésnapját, és az MTI-nek azt mondta, a legszebb ajándék természetesen a győzelem vagy a pontszerzés lenne.

A keddi találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg a Camp Nou Stadionban, 21 órától. (MTI/fradi.hu)

Eredeti cikk

Comments are closed.