NB I: A Vidi három perc alatt feltámadt, de csak egy pontot szerzett a Honvéd ellen – videó

2020.10.18.
Comments off
24 Views

I. félidő:

Egyértelműen uralta az első félidőt a MOL Fehérvár, mégis hátrányban kellett a szünetre vonulnia.

Pedig bőven megvoltak a helyzetei a Vidinek. A 11. percben Zivzivadze közeli, cipőorral leadott lövésénél szépen zárta a szöget a kimozduló Tujvel. A Honvéd kapusa két perccel később még nagyobb bravúrt mutatott be: Batik hatalmas hibája és eladott labdája után megint Zivzivadze vette célba a kaput, de Tujvel szépen védett a bal saroknál. Ezzel sem volt még azonban vége a Vidi-helyzeteknek, a szöglet után Stopira fejelte le a labdát Musliunak, aki teljesen tisztán, az ötösről lőhetett, de a léc fölé kanalazott.

A kispestiek ritkán tudtak kiszabadulni a nyomás alól, sok volt az elakadt akciójuk és eladott labdájuk, mégis vezetést szereztek a félidő hajrájában. A 44. percben Stopira csak szabálytalanul tudta megállítani a meglóduló Balogh Norbertet a 16-os előtt. A szabadrúgást remekül lőtte meg 20 méterről Gazdag, de a felső kapufa mentett, érkezett azonban Balogh és a kipattanót – a lest reklamáló fehérvári védőket megelőzve – a hálóba kotorta (1-0). Ezzel zárult az első játékrész.

Balogh góljával vezet a Honvéd

A leshatárról startoló Balogh Norbert csapott le a Gazdad Dániel szabadrúgása nyomán a kapufáról kipattanó labdára, és onnan már nem volt nehéz dolga.A Honvéd ezzel a góllal nem csak a félidőt zárta le, hanem vezetést is szerzett a Fehérvár ellen.

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 18., vasárnap

II. félidő:

Márton Gábor tíz percet várt a szünet után az első cseréire, lejött a két nagy helyzetet kihagyó Zivzivadze is, érkezett Nikolics, valamint Petrjak.

A vendégek küszködtek, mentek az egyenlítésért, de ekkor úgy tűnt, már sokkal jobban működik a Honvéd védekezése, mint az első félidő első kétharmadában.

Erre megint jött a fordulat, a Vidi ugyanis három perc alatt fordítani tudott! A 64. percben Nikolov szépen löbbölte be a labdát Petrjaknak, aki balról, egyből passzolt, Nego pedig közelről a léc alá lőtt (1-1). Még fel sem ocsúdott az első gól után a hazai csapat és már jött is a második: a 67. percben Funsho megpattanó beadása csak eljutott Petrjakig, Fiola elfutott előtte, ezzel a védőket is megzavarta, a csereként beállt ukrán szélső pedig 18-ról nagy gólt lőtt a bal felsőbe (1-2).

Fehérvári dupla

Káprázatos fehérvári gól!Három percen belül kétszer talált be a MOL Fehérvár – Petrjak vélhetően a forduló gólját lőtte a Honvédnak.

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 18., vasárnap

Egy komoly kapushiba miatt azonban nem sokáig örülhettek a vendégek a vezetésnek. A 74. percben Rockov nézett el egy felívelt szabadrúgást, Traoré megelőzte, és fejese a menteni igyekvő Fiola érintésével a kapuba pattant (2-2).

A hajrában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, Tujvel Alef lövését védte, a másik oldalon pedig egy másik cserejátékos, Ugrai téveszett kevéssel célt. Végül maradt a 2-2, ami a látottak alapján igazságosnak mondható eredmény. A Fehérvár veretlen maradt az OTP Bank Ligában, de nem tudta visszaelőzni a Ferencvárost a tabella élén.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Bp. Honvéd – MOL Fehérvár FC 2-2 (Balogh N. 46., Traoré 74., ill. Nego 64., Petrjak 67.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt! 

Honvéd: Tujvel – Tamás, Lovric, Kamber, Batik, Mezghrani – Hidi, Szendrei, Zsótér (Ugrai, 69.), Gazdag (Traoré, 65.) – Balogh N. (Baráth, 80.)

Vidi: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola (Hangya, 83.) – Nikolov, Nego – Funsho (Alef, 83.), Houri, Evandro (Petrjak, 55.) – Zivzivadze (Nikolics, 55.)

Korábban:

Paksi FC – ZTE 3-1 

Az NB I állása:

Eredeti cikk

Comments are closed.