Nagy sorozatban a Paks az NB I-ben: Könyves vezető gólja után is kikapott a ZTE – videó

2020.10.18.
Comments off
15 Views

I. félidő:

A paksiak kezdték jobban a Zalaegerszeg elleni bajnokit az NB I 7. fordulójában. A 7. percben Szakály végzett el szabadrúgást a bal oldalról, az érkező labdát Sajbán csúsztatta meg, majd Gévay fejelte kapura, de Demjén védeni tudott. Válaszul a 11. minutumban Könyves lőtte be a labdát az ötös vonalában a jobb oldalról, az érkező Szánthó elől azonban Lenzsér becsúszva menteni tudott.

A 20. percben előbb Sajbán kapott jó labdát a jobb oldalon, de lövésébe bele tudott lépni egy védő, majd Szánthó passza után Vass lépett ki a bal oldalon, a kapus mellett középre tudta passzolni a labdát, a védők azonban kivágták azt.

A 25. percben megszerezte a vezetést a ZTE: Szánthó balról felívelt szabadrúgása után Bedi fejelte le a labdát Könyvesnek, aki ziccerből a bal alsóba lőtt (0-1).

Könyves-gól Pakson

A válogatott után a bajnokságban is betalált Könyves Norbert, aki egykori csapatát szomorította Pakson. Ezzel vezet a ZTE 1-0-ra.ÉLŐ: https://bit.ly/35oW6sr

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 18., vasárnap

A félidő hajrájához közeledve Könyves adott középre jobbról, a hosszún érkező Lesjak azonban nem tudta a kapuba továbbítani a labdát, a másik oldalon Bertus passzolt Sajbánnak, akinek közeli lövésébe beleléptek a védők.

A hazaiak a játékrész hosszabbításában egyenlítettek: Szakály jobb oldali beadása után Sajbán készítette vissza a labdát Balogh Balázsnak, aki 15 méterről kilőtte a bal alsót (1-1).

Paksi egyenlítés a szünet előtt

A Paks kihasználta az első félidő hosszabbítását.Balogh gólja a szünet előtt egyenlítést ért a ZTE ellen.ÉLŐ: https://bit.ly/35oW6sr

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 18., vasárnap

II. félidő:

Fordulás után gyorsan megfordították a meccset a paksiak: bal oldali szöglet után Hahn lőtt 11 méterről, a labda két játékoson is megpattanva jutott a kapuba (2-1).

Fordít a Paks

Hahn vagy Gévay? Gévay vagy Hahn?A paksiaknak mindegy, a lényeg, hogy ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták, és fordítottak a ZTE ellen.

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 18., vasárnap

A vendégek hármas cserével próbáltak változtatni, de a paksiak stabilan védekeztek, majd a 75. percben egy ritkán látható góllal kétgólosra növelték előnyüket: Demjén futott ki a kapujából egy kiugratási kísérletre, meg is szerezte a labdát, de cselezgetni kezdett. Hahn elvette tőle a játékszert és az üres kapuba ívelt (3-1).

NB I: Gólba került a ZTE kapusának a felesleges Zidane-csel – videó

Demjén nem sokkal később valamelyest javítani tudott a bakija után, hiszen nagyot védett lábbal Ádám ziccerénél.

Az eredmény már nem változott a hajrában, maradt a 3-1, a Böde Dánielt ezúttal védőként bevető tolnaiak zsinórban harmadik meccsüket nyerték meg az OTP Bank Ligában és jelenleg a dobogó harmadik fokán állnak.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Paksi FC – ZTE FC 3-1 (Balogh B. 45., Hahn 48., 75., ill. Könyves 25.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Paks:Hegedüs – Gévay (Lorentz, 76.), Böde, Lenzsér – Osváth, Balogh, Szakály (Ádám, 46.), Windecker (Sipos, 86.), Bertus – Sajbán (Kulcsár, 63.), Hahn (Nagy R., 76.)

ZTE: Demjén – Kovács (Gergényi, 53.), Lesjak, Bobál, Szépe – Bedi, Sankovic (Dragóner, 67.) – Vass P. (Zimonyi, 88.), Szánthó (Koszta, 53.), Szalai (Tanasin, 53.) – Könyves

Később:

17:00: Bp. Honvéd – MOL Fehérvár FC – Élőben itt! 

Eredeti cikk

Comments are closed.