Barcelona: 150 millió eurós átigazolási ajánlatra mondtak nemet

2020.09.27.
Comments off
5 Views

125 plusz 25 millió eurós ajánlatot kapott Ansu Fatiért a Barcelona – írja a Football Espana a Marcára hivatkozva. Az érdeklődőről Jorge Mendes, Fati nyáron kinevezett ügynöke tájékoztatta a katalán klubot, amely élből elutasította az ötletet, hogy elengedje 17 éves tehetségét.

Ansu Fati jelenlegi kivásárlási ára 400 millió euró (Fotó: AFP)

A lapok beszámolója szerint Mendes nem nevezte meg a kérőt. Korábban egyébként a Manchester United és a Paris Saint-Germain élénk érdeklődéséről lehetett hallani az előző idényben több korosztályos rekordot is megdöntő támadóval kapcsolatban.

Hirdetés

A portugál sztármenedzser épp idén nyáron vette át Fati ügyeit, a spanyol felnőttválogatott szélsőt karrierjét korábban Lionel Messi fivére, Rodrigo Messi egyengette. Hogy Mendes pontosan mikor tájékoztatta a klubot az átigazolási lehetőségről, azt a Football Espana nem tudja, mindenesetre érdemes megjegyezni, a labdarúgó a nyári időszakban új szerződést kapott. A katalánok nemhogy eljátszottak volna a gondolattal, hogy 150 millió euróért pénzzé teszik a kiemelkedő tehetségnek tartott futballistát, hanem az új kontraktus részeként egészen 400 millióig emelték a kivásárlási árát. 

Fati korábbi, 2019 nyarán kötött (egyúttal első profi) szerződése még 170 milliós kivásárlási záradékot tartalmazott. 

A Bissau-Guineában született játékos eddig 24 élvonalbeli bajnokin szerepelt a Barcelonában, ezeken hét gólig és egy gólpasszig jutott. Ősszel a spanyol felnőttválogatottban nemcsak bemutatkozott, hanem második Ukrajna elleni meccsén már meg is szerezte első gólját, és kiosztotta első gólpasszát a kétszeres világbajnok színeiben. 

Eredeti cikk

Comments are closed.