Vízi MK: Óriási dolog, hogy Nagy Viktor dicsér engem! – Bányai Márk

2020.09.26.
Comments off
16 Views

A Szolnok magabiztosan győzte le 11–5-re a BVSC-t a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében. A Tisza-partiak fiatal kapusa, Bányai Márk csak a harmadik negyed közepén kapta az első gólt, így nem csoda, ha a BVSC kapusa, Györke Zsolt is kiemelte a teljesítményét. És természetesen csapattársa, Nagy Viktor is megdicsérte. 

Hirdetés

„Az maradjon titok, hogy mit mondott nekem Nagy Viktor, miután becsorgott a BVSC első gólja – mondta sejtelmesen Bányai Márk az NSO Tv-nek. – Tényleg szerencsétlen gól volt, csak mosolyogni tudtunk rajta mindketten. A meccs után megdicsért. El sem tudom mondani, milyen jó érzés, hogy Nagy Viktor engem dicsér, egyszerűen óriási! Tőle mindennap tanulni, nagyon jó dolog.”

Györke Zsolt, a BVSC kapusa is kiemelte a KSI-ben nevelkedett 20 éves játékos teljesítményét.  

„Az első két negyedben az ellenfél kapusteljesítménye kimagasló volt. Nálunk a védekezés döcögött, olyan gólokat kaptunk, amire nem számítottunk, és ezzel már a meccs elején kinyílt az olló. A végén legalább lőttünk gólokat, s remélem, hogy a közönségnek azért tetszett a találkozó.”

Videónkból az is kiderült, meglepte-e a BVSC-t hogy Nagy helyett Bányai Márk védett, valamint Györke arról is beszél, hogy az OSC helyetti beugróként mennyit készültek a Szolnokra. Bányai pedig elmondja, szerinte mi volt az oka annak, hogy a legutóbbi, utolsó másodpercekben 12–11-re megnyert találkozó után most igencsak magabiztos győzelmet arattak a zuglóiak ellen. 

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, BUDAPEST, HAJÓS ALFRÉD USZODA
ELŐDÖNTŐ

SZOLNOKI DÓZSA–BVSC-ZUGLÓ MKB-EUROLEASING 11–5
  (3–0, 3–0, 2–2, 3–3) 
Hajós uszoda, 800 néző. V:   Csanádi, Tóth I.
SZOLNOK:   BÁNYAI – Kovács Gergő 1,  KONARIK 3,  Angyal 1,  D. Pijetlovics, Dőry, F. FILIPOVICS 2. Csere:   DRASOVICS   2, Nagy Ádám, Schmölcz 1,  Jansik D.  1,  Szeghalmi, Teleki.  Edző:   Zsivko Gocics
BVSC:   Szakonyi – Sugár, Mészáros Cs., Pásztor M., Ágh, Nagy M., Gyárfás T.   Csere:   GYÖRKE (kapus), Irmes P.   1,   Mészáros M., Kovács P., Czigány K. 1,   Batizi 1,   Csapó M. 2. Edző: Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből:    7/5, ill. 11/1
MESTERMÉRLEG     
Zsivko Gocics:
 – Engem is meglepett, hogy ilyen kevés edzés után milyen jól kezdtük a mérkőzést. Nagyon agresszívan védekeztünk, ennek köszönhetően alakult ki a nagyobb különbség. Az nem tetszett, hogy a harmadik negyedtől nem koncentráltunk eléggé, ekkor már mindenkinek a döntő járt a fejében.
Szűcs Levente:   – Örülök, hogy itt lehettünk, mert minél több meccsre van szükségünk ahhoz, hogy játékba lendüljünk. Felfelé ívelő formát mutattunk az előző találkozókon, és most sem játszottunk rosszul, megvoltak a lehetőségeink, csak nem tudtuk belőni azokat. Az ellenfél kapusa nagyon jó teljesítményt nyújtott.

FTC-TELEKOM–A-HÍD VASASPLAKET 13–9 (2–1, 5–2, 4–5, 2–1)
Hajós uszoda, 1000  néző.  V:  Rubos, Füzesi 
FTC:  VOGEL SOMA – JANSIK SZ. 3, FUNDULISZ 3, Sedlmayer 1, Német T., Vámos 1, Jaksics 1. Csere: Gárdonyi (kapus), Vigvári Vendel 2, CONSTANTIN-BICARI 1, Pohl, Mezei 1, Kállay M., Nyíri B. Edző: Varga Zsolt
VASAS:  B. Mitrovics – Bátori 1, SZATMÁRI  3, Randjelovics, Simon H. 1, Drasko Brguljan 1, VADOVICS V. 2. Csere: Takács B. 1,  Bedő, Bóbis B., Sélley-Rauscher.  Másodedző: Bóbis Máté
Gól – emberelőnyből:  9/3, ill. 11/3
Gól – kettős emberelőnyből:      –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből:  2/2, ill. –
Kipontozódott:    Bátori (16. p.), Vigvári Vendel (29. p.), Pohl (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: –
 Összességében kiegyensúlyozottan teljesítettünk, az elejét leszámítva kontrolláltuk a mérkőzést. Voltak kisebb hullámzásaink, és néhány problémánk is, gondolok itt a görcsökre, de ez benne van az ilyen téttel bíró meccsben. Örülök a győzelemnek, ugyanez a célunk a döntőben is.

Bóbis Máté:   – Jól kezdtünk, de aztán megakadtunk támadásban, főleg az emberelőnyök kihasználását éreztem borzasztónak. Utána próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, ami hellyel-közzel sikerült. Vasárnap szeretnénk megszerezni a bronzérmet. 

VASÁRNAP
18.45: a 3. helyért, BVSC–Vasas (Tv: M4 Sport+)

20.15: döntő, Szolnok–Ferencváros (Tv: M4 Sport+) 

Eredeti cikk

Comments are closed.