PL: Klopp szerint a kluboknak segíteniük kell a kisebb csapatokat

2020.09.26.
Comments off
4 Views

Jürgen Klopp, a Liverpool FC vezetőedzője szerint az angol labdarúgó Premier League klubjainak segíteniük kell az alacsonyabb osztályú csapatokat, amelyek komoly anyagi válságba kerültek a koronavírus-járvány miatt.

„A jobb helyzetben lévő embereknek általában segíteniük kell a kevésbé jó helyzetben lévő embereket” (Fotó: AFP)

Hirdetés

Az Angol Labdarúgó-liga (EFL) által szervezett másodosztály (Championship), harmadosztály (League One) és negyedosztály (League Two) csapatai nagyrészt a meccsnapi bevételekre támaszkodnak. A brit kormány ezen a héten úgy döntött, a világjárvány második hulláma miatt október 1-től még korlátozott számban sem térhetnek vissza a szurkolók a stadionokba, és ennek várhatóan ismét komoly hatása lesz a klubok gazdasági helyzetére.

„A jobb helyzetben lévő embereknek általában segíteniük kell a kevésbé jó helyzetben lévő embereket. Nem értem teljes mértékben az itteni rendszert, de Németországban van a Bundesliga és a Bundesliga 2, nekik meg kell osztaniuk a problémákat, hogy ezzel kissé megkönnyítsék a dolgokat” – magyarázta az angol bajnoki címvédő Liverpool szakvezetője.

Klopp hozzátette, a sportágnak meg kell próbálnia segítenie önmagán, és nem csak a kormány pozitív döntésére várni.

Chris Wilder, a Sheffield United menedzsere rávilágított, üzleti szempontból hatalmas veszteség érte az alacsonyabb osztályú klubokat, a fejlemények szintén aggodalomra adnak okot, de reményét fejezte ki, hogy minden csapat túléli ezt az időszakot. Hozzátette, ha a Premier League bármiben segíthet, akkor meg kell tennie, és ehhez a klubok közös döntésére lesz szükség.

Eredeti cikk

Comments are closed.