NB I: A Diósgyőr ellen szerezte meg első hazai győzelmét a ZTE – videók

2020.09.26.
Comments off
15 Views

Az NB I 5. fordulójában a Zalaegerszeg 2825 néző előtt fogadta a Diósgyőrt a ZTE Arénában.

A zalaiak már a 8. percben, az első helyzetükből megszerezték a vezetést: Gergényi adott be a bal oldalról, az érkező Könyves pedig mintegy 3 méterről lőtte a hálóba a labdát (1-0).

Könyves vezető gólja

Remek támadás és beadás után a DVTK-specialista Könyves (a Paks játékosaként 4-szer, debreceniként 1-szer volt eredményes a diósgyőr ellen) vette be a miskolci kaput.

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 26., szombat

Diósgyőri részről Molnár került lövőhelyzetbe, de 16 méterről jócskán elvétette a kaput, a másik oldalon pedig Vass jobb oldalról érkező lövését ütötte ki Antal. A 30. percben büntetőt kapott a ZTE: Szűcs buktatta a tizenhatoson belül Könyvest, a megítélt tizenegyest a sértett magabiztosan lőtte a jobb alsóba (2-0). A második zalai gól után eseménytelen tíz perc következett, a szünet előtt azonban szépített a DVTK: Molnár jobb oldali szögletét Hegedűs fejelte a kapu jobb oldalába (2-1).

Hegedűs fejesgólja

Igen szépre sikerült Hegedűs első diósgyőri gólja – a védő tanítanivalóan fejelt a ZTE kapujába.

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 26., szombat

A második félidő első helyzete a Zalaegerszeg előtt adódott: Bedi passza után Vass vette célba a jobb alsót, de Antal ki tudta ütni a labdát. Öt perccel később Babati adott középre balról, Hegedűs becsúszva mentett nagyot Vass elől. Cserék következtek, a ZTE a harmadik gólért, a vendégcsapat pedig az egyenlítésért ment előre, a 77. minutumban aztán eldőlt a mérkőzés: a frissen beállt Szánthó lépett ki, majd Antal buktatta a játékvezető szerint. A megítélt büntetőt Koszta értékesítette (3-1).

A 3. ZTE-gól

Ismét büntetőből volt eredményes a ZTE, Koszta magabiztosan lőtt a hálóba (3-1).

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 26., szombat

Ez a találat pedig el is döntötte a három pont sorsát, a hátralévő időben a Diósgyőr már nem tudott nagy erőket mozgósítani a szépítésért, a ZTE magabiztosan otthon tartotta a három pontot, megszerezve ezzel első hazai győzelmét a most futó bajnokságban.

NB I, 5. forduló

ZTE FC–Diósgyőri VTK 3-1 (Könyves 8., 31.-büntetőből, Koszta 77.-büntetőből, ill. Hegedűs 45.)

ZTE: Demjén – Tanasin, Lesjak, Bobál, Gergényi – Sankovic, Bedi, Favorov (Koszta, 61.) – Vass (Szánthó, 76.), Babati, Könyves (Zimonyi, 87.).

DVTK: Antal – Shestakov, Szűcs, Hegedűs, Memolla – Hasani (Korbély, 83.), Iszlai, Rui Pedro (Márkvárt, 69.), Márton – Ivanovski (Makrai, 83.), Drazic.

Eredeti cikk

Comments are closed.