Hamilton nem kap büntetést, megtarthatja az első rajthelyet

2020.09.26.
Comments off
21 Views

Nem kap büntetést Lewis Hamilton az Orosz Nagydíj időmérőjének első szakaszában elkövetett vétségéért. A sportfelügyelők megindokolták, hogy miért.

Az Orosz Nagydíj időmérője után négy pilóta, a pole pozíciót megszerző Lewis Hamilton, valamint Nicholas Latifi, Romain Grosjean és Kevin Magnussen is vizsgálat alá került, mert nem a versenyigazgató által előirányzott módon tért vissza a pályára a kettes kanyarban. Michael Masi instrukciói alapján annak a pilótának, aki kicsúszik a kettes kanyar külső ívén található hurka alakú kerékvető mögé, a bukótér bal oldalán található narancssárga táblák között elhaladva kell visszatérnie a pályára. A Q1-ben egyik versenyző sem így tett.

Hamilton megtarthatja a pole-t – A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: Getty Images/AP/Pavel Golovkin

A versenyigazgatók időmérő utáni közleménye szerint Hamilton elfogadta, hogy nem követte a versenyigazgató instrukcióit, ugyanakkor

a felügyelők szerint nem szerzett előnyt, valamint biztonságos módon tért vissza a pályára, ezért nem érdemel büntetést.

„A pilóta elfogadta, hogy nem követte az instrukciókat, valamint azt is, hogy a versenyen hasonlóért büntetést fog kapni” – áll a közleményben.

A felügyelők úgy határoztak, hogy Hamilton nem tett szert előnyre, mivel azt a körét törölték, valamint döntésüket alátámasztandó, korábbi eseteket is megnéztek. „Ezen felül, hogy a korábbi döntésekkel összhangban levő ítéletet hozzanak, a felügyelők megtekintették a 2018-as Spanyol Nagydíjról és a 2019-es Kanadai Nagydíjról származó precedenst.”

Latifivel, Grosjeannal és Magnussennel kapcsolatban a felügyelők ugyanazt az indoklást adták ki, mint Hamiltonnal kapcsolatban, így ők sem kaptak büntetést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.