Hamilton arra készül, hogy legalább egy helyet veszít a rajtnál

2020.09.26.
Comments off
12 Views

Az első rajtkockából indulva sem számít sok jóra a vasárnapi Orosz Nagydíjon Lewis Hamilton, aki szinte biztos benne, hogy a rajtnál meg fogják előzni.

Mozgalmas időmérőn van túl a mezőny Szocsiban, mindez pedig különösen igaz a Mercedesre és Lewis Hamiltonra, akiknek kis híján a Q2-ben véget ért a kvalifikációja. A hatszoros világbajnokot kevesebb mint két másodperc választotta el a kieséstől, majd miután megmenekült, a Q3-ban úgy összekapta magát, hogy esélyt sem hagyott senkinek és megszerezte az első rajtkockát. Ezzel együtt úgy érzi, hogy holnap meglepő lenne, ha az első körökben nem előznék meg.

Hamilton a sírból hozta vissza az időmérőjét – Galéria!Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Ez volt az egyik legkeményebb időmérő, amire csak emlékszem. Nagy volt a kapkodás, a pánik. A Q2 után csak le kellett nyugtatnom magam és a szívemet mert hajthatatlan voltam azzal kapcsolatban, hogy egyszerűen muszáj teljesítenem, mert Valtteri egész hétvégén nagyszerűen vezetett. Persze ez nem újdonság. Tökéletes kör kellett, különösen elsőre” – értékelt Hamilton az időmérő utáni sajtótájékoztatón. – Az első Q3-as köröm nagyszerű volt, azt gondoltam, hogy nehéz lesz javítani rajta, de végül sikerült egy kicsit. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, hogy megőrizte a nyugalmát, mert sokkal rosszabb is lehetett volna, ki is eshettem volna az első tízből.”

Hamilton a pole megszerzése ellenére nem örülhet azonban felhőtlenül, mert nem tud a közepes gumikon rajtolni,

valamint arra számít, hogy a szélárnyék miatt Verstappen és Bottas közül legalább az egyik megelőzi a rajt után.

„Nyilván a pole-ból indulni nem valami nagyszerű itt, soha nem is volt az, de így is azért küzdünk, hogy meglegyen az első hely – mondta a hatszoros világbajnok. – Az idei autóknak nagyobb a légellenállása, többet számít a szélárnyék, úgyhogy arra számítok, hogy ebből a két srácból valamelyik előbb-utóbb meg fog előzni. Meg fogom próbálni a leggyorsabb versenyt futni, noha a rossz gumin rajtolok. A rajthoz jó lesz, de tízszer jobban kopik, mint a többi keverék. Nem tudom, hogy emiatt kétszer kell-e majd kiállnom, habár nem hiszem, mert a bokszutca túl lassú. Megpróbálom majd addig életben tartani őket, ameddig csak tudom. Ha megelőznek, akkor el fognak szakadni tőlem. Ma este leülünk és kitaláljuk, hogy mit lehet tenni azért, hogy megtartsam az első helyet.”

Nem biztos, hogy a 44-es Mercedes áll majd az élen az első kör végén – Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Hamiltonnal szemben Bottasnak nem nagyon kellett miért izgulnia az időmérő során, a Q3-ig jól mentek a dolgai, ott azonban számára érthetetlen módon hatalmas hátrányba került a csapattársához képest.

„Nekem eléggé egyszerű időmérőm volt, szerencsém volt, hogy a történések nem voltak hatással rám. A Q1 és a Q2 is elég jó volt, a tempóm is megvolt a Q3-mal ellentétben. Ott az első gyorskörömben úgy éreztem, hogy a gumik nincsenek a megfelelő állapotban, az utolsó kanyarból kifelé nagyon megcsúsztam és veszítettem pár tizedet a kettes kanyar felé vezető egyenesben. Ott aztán nagyon túlkormányzott volt az autó, a gumik pedig csak a kör vége felé kezdtek jók lenni” – ecsetelte a finn.

„A második körömben nem követtem el hibákat, talán a kettes kanyarban egy kicsit blokkoltam a kereket, de hogy őszinte legyek, nem igazán értem, hogy miért nem tudtam tartani a lépést Lewis-zal a Q3-ban. Nem éreztem úgy, hogy jobb lett volna a tapadás a korábbiakhoz képest, úgyhogy vannak kérdőjelek bennem.”

Bottas a mondandója végén azért cinkosan hozzátette: „De az is lehet, hogy talán csak játszmázom, és a harmadik helyről akartam rajtolni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.