Verstappen: Ezúttal a harmadik helyért is küzdenünk kell

2020.09.25.
Comments off
24 Views

Max Verstappen szerint az Orosz Nagydíjon a harmadik hely megszerzése sem lesz olyan magától értetődő, mint az eddigiek során. Csapattársa úgy véli, a középmezőny nagyot fejlődött.

Nem volt könnyű napja a Red Bullnak az Orosz Nagydíj péntekén. A rendszerint a két Mercedes mögé besoroló Max Verstappen csupán a hetedik időt autózta a második szabadedzésen, miután mindkét gyorskörét elrontotta. Alex Albon a másik Red Bullban az első tízbe sem fért be, a 12. helyen zárt. A holland pilóta úgy érzi, ezúttal még a harmadik helyért is küzdeniük kell.

Verstappennek nehéz napja volt – Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Dan Mullan

„Tudtuk, hogy ez a pálya összességében nem a legjobb a számunkra. Különféle leszorítóerő-szinteket próbálgattunk, hogy megnézzük, melyik a legjobb. A második szabadedzésen végezhettünk volna egy kicsit jobb munkát, de több dolgot tesztelünk, némelyik működik, némelyik nem. Mindenesetre van pár ötletünk holnapra” – értékelt Verstappen a Sky Sportsnak.

A holland pilóta végezhetett volna előrébb is, de miután belehibázott az első lágy gumis mért körébe, a másodikban két egyéni legjobb szektor után megpördült.

Ezzel együtt úgy véli, hogy a harmadik hely nem lesz olyan magától értetődő, mint a legtöbb versenyhelyszínen.

„Az időmérőn nehéz lesz megszerezni a harmadik helyet, a futamra azonban versenyképesebbnek tűnünk, aminek örülök. Van még azonban min dolgozni ahhoz, hogy meglegyen. Egyértelműen eddig a Renault [jelenti a legnagyobb fenyegetés]. Ma nagyon versenyképesek voltak. Emellett soha nem lehet tudni, hogy ki érhet még oda. Mindenek előtt azonban magunkkal kell foglalkoznunk, meg kell találnunk a megfelelő leszorítóerőt, biztosra kell mennünk, hogy az autó stabil. Az időmérő szoros lesz, de csatázhatunk majd.”

Albon szerint a többiek igen gyorsak, ezért javulniuk kell – Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

A 12. helyen záró Alex Albon két tizedmásodperccel volt lassabb a hibázó csapattársánál. A thai-brit pilóta szerint is gyorsulniuk kell, mert a középmezőny a nyakukon van.

„Van mit kielemezni, több dolgot kipróbáltunk, remélhetőleg találhatunk valami jó megoldást. Nem egyszerű a helyzet, a középmezőny nagyot fejlődött a tavalyi szezon óta, úgyhogy szorosabb az állás. Az autó nem volt rossz, egyszerűen csak mindenki nagyon gyors. Ki kell találnunk, hogy miként nyerhetünk még időt. Nem hiszem, hogy a megtankolt autós tempóm valami jó volt, egy ilyen pályán minden a gumik óvásáról szól, hogy ne melegedjenek túl. Nagyon jó egyensúly kell, mert ha jók leszünk a rövid etapokon, akkor a hosszúakon is. Jelenleg mindkettőben hiányzik még egy kicsi.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.