Újra nyert a Puskás Akadémia, a tabella élére ugrottak a felcsútiak

2020.09.25.
Comments off
7 Views

A Puskás Akadémia legyőzte odahaza a Mezőkövesdet az NB I 5. játéknapjának nyitó mérkőzésén, a találkozó egyetlen gólját Alexandru Baluta szerezte.

Igyekeztek lendületesen futballozni a felek (Fotó: Török Attila)

Hirdetés

NB I
5. FORDULÓ
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1–0
(Baluta 59.)
Felcsút, Pancho Aréna, 782 néző. Vezette: Bogár G.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ideális futballidőben kezdődött a mérkőzés – az előrejelzett hidegfront elkerülte Felcsútot.

A sérüléshullám viszont nem kerülte el Mezőkövesdet: Szappanos Pétertől kezdve Szeles Tamáson és Dino Besirovicon át Robert Pilláron egy kispályás csapatra való játékosra nem számíthatott Kuttor Attila. A hírek szerint a koronavírus a Borsod megyei klubnál is „bekopogtatott”, de hivatalosan ezt senki sem erősítette meg, így higgyük el, hogy akik hiányoztak, tényleg sérülés miatt voltak kénytelenek kihagyni az ötödik forduló nyitó meccsét. Mindenesetre ezúton is jobbulást kívánunk nekik!

Felcsúton már kifelé jönnek a járványból, gyarapodott is a hadra fogható labdarúgók száma, mi több, Hornyák Zsolt az idényben először Joao Nunest, Thomas Meissnert és Josip Knezevicet is kezdőként vetette be. A vezetőedző korábban nem titkolta, nagy dilemmát jelenti majd neki, hogy ha teljes lesz a keret, kihagyja-e a nevesebb játékosok távollétében bizonyító fiatalokat, nos, úgy tűnik, megtalálta a középutat: Komáromi György és Deutsch László például megragadt a csapatban.

Joao Nunes aligha őriz majd kellemes emlékeket első NB I-es mérkőzéséről, miután alig negyedóra elteltével csúnyán összefejelt Mihajlo Meszhivel. Ijesztő pillanatok következtek: a portugál védő mozdulatlanul terült el a gyepen, a társak nyomban doktorért kiáltottak, a beszaladó csapatorvos pedig hordágyért. A sérültet percekig ápolták, végül saját lábán hagyta el a pályát, majd orvosi kíséret mellett az öltözőbe is besétált – az agyrázkódás gyanújával kórházba szállított hátvéd helyét a bolgár Kamen Hadzsiev foglalta el. Nem a balszerencsés eset, hanem a látottak mondatják velünk: ádáz csata dúlt a játéktéren, minden labdáért óriási harc zajlott, egy-két párharc inkább a rögbit idézte, mintsem a futballt. Amikor a játékra összpontosítottak az érintettek, volt foci is, a hazaiak több veszélyes támadást vezettek, különösen Josip Knezevic volt elemében. A másik oldalon – korántsem meglepő módon – akkor lehetett valami extrát várni, ha Cseri Tamásnál volt a labda. Mondjuk, egyszer, egy védelmi rövidzárlatot követően váratlanul elé került, de ezen olyannyira meglepődhetett ő maga is, hogy a helyzetből nem lett semmi. Így lett majdnem 0–1 helyett 1–0, ugyanis nem sokkal később már Antonio Mance juttathatta volna vezetéshez a Puskás Akadémiát, de Danilo Rjabenko szép védéssel jelezte, hogy szükség esetén tudja pótolni Szappanost. Erre ráerősített még az első félidőben: a két csel után helyzetbe kerülő Kiss Tamás elöl szedte fel a labdát kivetődve.

Kuttor Attila nem lehetett elégedett csapata teljesítményével, megkocáztatjuk, többet is cserélt volna a szünetben, de csak Marin Jurina helyére küldte be Andrij Borjancsukot. Öt perc sem telt el a második játékrészből, amikor a tréner már üvöltözött az ukrán támadóval, aki láthatóan nem találta a helyét a pályán. Élet költözött ugyanakkor a meccsbe, de vagy a kapu fölé, vagy mellé ment a labda, mígnem az 59. percben Alexandru Baluta már nem hibázott, Deutsch László beadása után kiszorított helyzetből mesterien lőtt a hálóba – gólöröm gyanánt mutatta is, hogy a 10-es szám nem véletlenül díszíti a hátát…

Meglehet, a tartalékosan is becsülettel küzdő kövesdiek addig úgy gondolták, idegenben jó nekik a döntetlen, de a hátrány tudatában kénytelenek voltak merészebben futballozni. Tették, amit ebben a helyzetben tenniük kellett, ám az előző idényben rájuk jellemző magabiztosság hiányzott a játékukból. A Puskás Akadémia közben többször is lezárhatta volna a meccset, ha másodszor is betalál, de mivel nem tette meg, az utolsó pillanatig benne volt a pakliban, hogy egyenlítenek a vendégek, sőt a hosszabbításban Berecz Zsombor lábában ott is volt a gól… Maradt azonban az 1–0, aminek már csak azért is örülhetnek a felcsútiak, mert ezzel a tabella élére ugrottak.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia 4 3 1 8–5 +3  9
2. Mol Fehérvár 4 2 2 11–6 +5  8
3. Ferencvárosi TC 3 2 1 8–2 +6  7
4. Mezőkövesd 5 2 1 2 5–5 0 7
5. Kisvárda 4 2 2 7–8 –1  6
6. Zalaegerszegi TE 4 1 2 1 8–6 +2  5
7. MTK Budapest 4 1 2 1 5–6 –1  5
8. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–6 –1  4
9. Újpest FC 4 1 1 2 7–9 –2  4
10. Budafoki MTE 4 1 1 2 4–7 –3  4
11. Budapest Honvéd 3 1 2 6–7 –1  3
12. Paksi FC 4 1 3 3–10 –7  1
NB I, 2020–2021, 5. FORDULÓ
SZEPTEMBER 25., PÉNTEK TV HELYSZÍN JÁTÉKVEZETŐ NÉZŐ
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1–0 M4 Sport Felcsút, Pancho Aréna Bogár Gergő 782
SZEPTEMBER 26., SZOMBAT
14.45: Paks–MTK M4 Sport+ Paks, Városi Stadion Erdős József  
19.30: ZTE–DVTK M4 Sport Zalaegerszeg, ZTE Aréna Antal Péter  
SZEPTEMBER 27., VASÁRNAP
18.00: Honvéd–Újpest M4 Sport Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion    
JANUÁR 27., SZERDA
17.00: Budafok–Ferencváros   Budapest, Budafoki MTE Sporttelep    
17.00: Kisvárda–Mol Fehérvár FC   Kisvárda, Várkerti Stadion    
         
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

Eredeti cikk

Comments are closed.