NB I: Egy gól döntötte el a forduló nyitómérkőzését – videó

2020.09.25.
Comments off
15 Views

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia 782 néző előtt fogadta a Mezőkövesdet.

A 3. percben Nagy Zsolt vette célba a bal alsót 25 méterről, de célt tévesztett, válaszul a 11. minutumban Berecz ugratta volna ki Farkast, kevésen múlt, hogy nem lett pontos az indítás. Hazai részről Nunes egy összefejelés miatt maradt a földön és szorult ápolásra, majd le is kellett cserélni a felcsútiak portugál légiósát.

A 27. percben Baluta indult meg a mezőkövesdi kapu felé, majd kapta vissza Kiss Tamástól pontosan a labdát, de 17 méterről elvétette a kaput, majd egy kontránál ismét Baluta hozta fel a labdát, kiugratta a bal oldalon Mancét, aki azonban a kapusba lőtte a játékszert. Kövesdi részről a 37. percben Farkas gurított vissza az érkező Berecznek a jobb oldalról, a lövés kevéssel ment a kapu fölé.

A második félidő első negyedórájában megszerezte a vezetést a PAFC: Knezevic, majd Meissner lövésénél még tudott védeni Ryabenko, az 59. percben aztán már ő is tehetetlennek bizonyult: Kiss Tamás bal oldali beadása egy védőn megpattanva jutott el a hosszún érkező Balutához, aki éles szögből lőtt a hálóba (1-0).

Kiss Tamásnak, majd Mancének is megvolt a lehetősége a második gól megszerzésére, utóbbi egy kapusról kipattanó labdát pár lépésről lőtt fölé, majd a 85. percben Deutsch László lőtt 20 méterről, kissé balról, de elvétette a bal felső sarkot.

A hosszabbításban Cseri, majd Berecz lőhetett a hazai tizenhatoson belülről, de előbb a védők blokkoltak, majd célt tévesztett a próbálkozás, így nem sikerült egyenlíteniük a mezőkövesdieknek.

Puskás Akadémia – Mezőkövesd 1-0

Gólszerző: Baluta (59.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs., Meissner, Nunes (Hadziev, 19.), Deutsch – Plsek, Knezevic (van Nieff, 63.) – Kiss T., Baluta, Komáromi (Slagveer, 78.) – Mance

Mezőkövesd: Ryabenko – Farkas, Nesterov, Katanec, Karnitski, Lakvekheliani – Meskhi (Nagy D., 83.), Berecz, Cseri – Serderov (Vajda, 73.), Jurina (Boriachuk, 46.)

A találkozó eseményei percről percre itt!

Eredeti cikk

Comments are closed.