Kiborult az NB I-es ellenfél a Vidi halasztása miatt: “Választási lehetőségünk nem volt”

2020.09.25.
Comments off
12 Views

Péntek kora délután tette közzé a Kisvárda klubhonlapja, hogy új időpontban játsszák le az eredetileg vasárnap 15:45-re kiírt Vidi elleni bajnokit az NB I 5. fordulójából. A várdaiak kiemelték, “erről egyeztetés nélkül tájékoztatta klubunkat a Mol Fehérvár FC.”

A közleményben megemlítik, a fehérváriak a versenyszabályzat 27. § (5) bek. a pontjára hivatkoznak, amely úgy rendelkezik, hogy amennyiben valamelyik nemzetközi kupában a csoportkörbe jutásért lép pályára egy csapatunk, akkor az élhet az előző heti bajnokijának elhalasztásával. A csütörtökön késő este a francia Stade de Reims ellen kiharcolt továbbjutásával kiderült, hogy a MOL Fehérvár FC október 1-jén a belga Standard Liége otthonában játszik az Európa Liga rájátszásában, ezért a fehérváriak éltek az opcióval, és halasztási kérelmet adtak be.

“Ebben az ügyben kész tények elé lettünk állítva, választási lehetőségünk nem volt. Más kérdés, hogy amennyiben opcionálisan tudtunk volna a fehérváriak ezen szándékáról, akkor nem kezdjük el árulni a belépőket és nem rendeljük meg a játékosaink pályára lépéshez elengedhetetlen Covid-tesztelést a pénteki napra” – teszi hozzá a várdai klubhonlap.

Az MLSZ végül ezt követően bejelentette, hogy a mérkőzés pótlására 2021. január 27-én, szerdán, 17.00 órai kezdettel kerül sor.

Eredeti cikk

Comments are closed.