EL: Unalmas francia bukás, a veszélytelen Vidi és a Simpson család Fehérváron – lapszemle

2020.09.25.
Comments off
14 Views

A Reuters egyik francia tudósítója meglehetősen lehangoló beszámolót írt a mérkőzésről. Kiemeli, hogy a PSG 1984-es és a Bordeaux 2017-es búcsúsztatását követően ismét kiejtett egy francia klubot a Vidi, méghozzá egy “unalmas”, mindössze hat kapuralövést hozó mérkőzésen, amelyet a 11-es párbajt megelőzően még megkoronázott Thomas Foket “ostoba” piros lapja is. A büntetők végén pedig a Reims “térdre rogyott”, a csapat számára Székesfehérvár jelentette a végállomást.

A L’Equipe a francia klub “egyértelmű bukásaként” fogja fel, hogy kikapott Fehérváron, a játékosok közül pedig a fentebb említett és kiállított Foket, valamint a koszovói válogatott támadó, Arbër Zeneli és a 11-est is kihagyó francia csatár, Boulaye Dia kapott leginkább a lap kritikáiból.

A France Football szerint a Reims szinte semmit nem tett a pályán azért, hogy továbbjusson, ráadásul egy olyan csapat ellen, amely ugyancsak igencsak veszélytelen volt a kapura a lap szerint. Mindez a szerző szerint igencsak meglepő két olyan csapat esetében, amely még állva van/volt az Európa Ligában. Még azt is a két csapat szemére veti a lap, hogy nem igazán akartak kockázatot vállalni, a védelmek pedig így könnyedén kerekedtek a támadósorok fölé. A Reims számára pedig “Európa sem jelentett akkor motivációt, hogy a csapat legalább önmagát legyőzze…”

A lap a meccs legjobbjának Loic Negót látta, akit ugyan “Franciaországban nem nagyon ismernek”, de mégis ő tudott a leginkább érdekes futballal előrukkolni csütörtökön, akár például az előkészítések terén. Volt egy kimaradt helyzete is a második félidőben, hogy aztán ő lője az utolsó, mindent eldöntő 11-est a szerb Rajkovic hálójába.

A Télégramme szerint a francia csapatnak szégyenszemre “a hátsó ajtón” kellett távoznia az Európa Ligából fehérvári vereségével. “Bár a magyar klub sem játszott éppenséggel briliánsan, de a végén nem érdemtelenül győzött a valamivel veszélyesebb hazai gárda” – írják.

Az Onze Mondial csalódásként és kiábrándulásként tekint a mérkőzésre francia szempontból, a találkozót pedig egészen extrémen untatónak és lehangolónak találta. “A meccs lúzere” pedig egyszemélyben lett a Reims teljes támadósora.

A 90min.com sem fukarkodik a negatív jelzőkkel (unalmas,  az EL-selejtező, illetve a vendégcsapat produkciója kapcsán. A portál leginkább gyorsan elfelejtené a történteket. A Vidi kapcsán azt írják, hogy sem jobb, sem rosszabb csapat benyomását nem keltette, mint a Reims, arra viszont gyorsan rácáfolt, hogy egy kényelmes továbbjutás várhat a Ligue 1-klubra.

A Winamax Sport pedig egy Simpson családos videóval szemléltette, milyen hosszú is volt a Reims útja Európában…

BL/EL: A térségben is ütős a magyar kupacsapatok teljesítménye – Közép-európai körkép

Eredeti cikk

Comments are closed.