Alig fért be az első tízbe, a Ferrari mégis pozitívan értékelt

2020.09.25.
Comments off
19 Views

Sebastian Vettel és Charles Leclerc is egyetért abban, hogy biztatóan telt az Orosz Nagydíj pénteki edzésnapja a számukra, noha mindketten úgy vélik, van még hová javulniuk.

Tavaly a Ferrari kibérelte az első sort az Orosz Nagydíjon, sokáig pedig úgy tűnt, hogy a kettős győzelem is meglehet a vörösöknek Szocsiban. Ennek tükrében aligha tűnhet felemelő eredménynek, hogy az idei versenyhétvége pénteki napján Charles Leclerc a kilencedik, Sebastian Vettel pedig a tizedik időt autózta a második szabadedzésen, a Scuderia idei szezonjának tekintetében azonban már ez is pozitívum.

Az egykörös tempó biztatónak tűnik – Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Yuri Kochetkov

Amikor a második szabadedzésen a lágy gumis időmérős körökre került sor, azonnal látszott, hogy a Ferrarik nincsenek olyan reménytelen helyzetben, mint az elmúlt pár versenyhétvégén. Később a hosszú etapok során már nem tűnt ennyire jónak a helyzet, Charles Leclerc főleg a gumikopással szenvedett, de így is pozitívan értékelt.

Eléggé szenvedtünk ma, a köridők azonban jobbak voltak, mint amire számítottunk. A legfőbb, amire koncentrálnunk kell, az a kocsi egyensúlya, mert szerintem a teljesítmény és a vezethetőség terén is van tér a javulásra. Ezen a pályán az időmérő és a verseny teljesen más tészta, ez pedig nagyon nehézzé teszi a megfelelő beállítás megtalálást. Igen sok munka vár ránk a holnapi nap előtt.”

Leclerc lemaradása 1,5 másodperc volt az első helyen végző Valtteri Bottashoz képest, a harmadik pozíciót elfoglaló Daniel Ricciardótól azonban már kevesebb, mint 5 tizedet kapott. A csapattársától kicsit több, mint egy tizeddel elmaradó Vettel szerint ez is mutatja, hogy nem olyan rosszak.

Vettel is pozitív volt – Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

„Ez nem volt olyan rossz péntek, az autó látszólag jobban teljesített, mint az elmúlt versenyeken. Ugyanakkor még van tér a fejlődésre, hogy javítsunk a köridőkön. A tabella első két helyét leszámítva azonban látható, hogy ez jó nap volt a számunkra. – nyilatkozta a négyszeres világbajnok, aki a kvalifikáció jelentőségét emelte ki. – Az időmérő nagyon szoros lesz holnap, nem könnyű összerakni egy jó kört itt. Ezért nagyon fontos lesz, hogy hibamentes, tiszta köröket autózzunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.