Ilyen durva koronavírus-helyzet még egy magyar csapatnál sem volt

2020.09.24.
Comments off
15 Views

Az OSC nem lesz ott a vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjén. Tíz játékos is koronavírusos volt, egyikük kórházban van kétoldali tüdőembóliával, egynek pedig tüdőgyulladása van.

Az OSC vízilabdacsapata csütörtökön jelezte, hogy nem tud részt venni a Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjén. A helyére eredetileg a Budapest Honvéd ugorhatott volna be, amelynek játékosai napok óta nem edzettek, így elálltak a lehetőségtől, végül a BVSC lesz ott a tornán a szövetség közleménye szerint.

Becsey Pétert, az OSC sportigazgatója a klubhonlapnak nyilatkozott, azt mondta, a tömeges megbetegedések és az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállalják a játékot.

Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából.

A többiek átmozgató edzéseket végeznek, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat, a mellkasi CT eredményeire várnak jelenleg.

A négyes döntőben a Ferencváros, a Szolnok, a Vasas és a BVSC szerepel majd, az elődöntők szombaton, a helyosztók vasárnap lesznek.

Borítókép: BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance

Eredeti cikk

Comments are closed.