Férfi vízi Eurokupa: ez vár a BVSC-re és a Vasasra – elkészült a menetrend

2020.09.24.
Comments off
16 Views

Magyar részről az A-Híd VasasPlaket és a BVSC-Zugló vízilabdacsapata indul a második számú európai kupasorozatnak számító Eurokupában, amelynek elkészült a menetrendje.

Hirdetés

A vlv.hu szakportál emlékeztet rá: sokáig kérdéses volt, hogy melyik két csapat nevezhet, mivel a hagyományos kvalifikációs rend felborult azzal, hogy a 2019–2020-as bajnokságot nem sikerült befejezni, továbbá a nevezési határidőig a Magyar Kupa sem fejeződött be. A magyar szövetség végül a mostani MK-sorozatban elért teljesítményt vette figyelembe, valamint azt, hogy egy adott csapat vállalja-e a nemzetközi kupaszerepléssel járó terheket.

A mostani Eurokupát módosított rendszerben bonyolítják le. A Bajnokok Ligájából kieső együttesek korábban is bekapcsolódtak ugyan az Ek-küzdelmekbe – az előző kiírásban rögtön a negyeddöntőbe –, ezúttal azonban a BL-selejtezőben induló 18 csapat közül az a 16, amely a legrangosabb kiírásban nem marad versenyben, az Ek alapmezőnyébe kerül. Azzal a további 16 csapattal együtt, amely kifejezetten az Ek-ra nevezett.

A selejtezők során nyolc négyes csoportban vívnak meg a csapatok a két-két, továbbjutást jelentő helyért, elképzelhető, hogy egy helyszínen két tornát is rendeznek. A legjobb 16 között már hagyományos módon, oda-visszavágós párharc alapján dől el a továbbjutás, egészen a döntőig.

A BL-ben a magyar együttesek közül az FTC-Telekom Waterpolo főtáblás, míg a Szolnoki Dózsa és az OSC a selejtezőben érdekelt.

A FÉRFI VÍZILABDA EUROKUPA PROGRAMJA
Selejtező: december 4-6.
Nyolcaddöntő: február 27./március 6.
Negyeddöntő: március 17./24.
Elődöntő: április 3./10.
Döntő: április 24./május 8.

Eredeti cikk

Comments are closed.