BL: A Fradi két géppel utazott Norvégiába – ez áll a háttérben

2020.09.23.
Comments off
13 Views

A Ferencváros kedden délután érkezett meg a norvégiai Moldéba, ahol szerda este rendkívül fontos BL-playoff mérkőzést vív majd. A találkozó fontosságára és a koronavírus-helyzetre való tekintettel minden eddiginél szabályozottabb és különlegesebb volt a zöld-fehérek útja Norvégiába.

– Az FTC számára nagyon fontos a szerdai találkozó, ezért minden korábbinál jobban odafigyeltünk minden tekintetben – nyilatkozta a fradi.hu-nak Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. – Az emberi egészséget és a klub érdekeit egyszerre tartjuk szem előtt,

ezért például két repülőgéppel utaztunk ki, az utazás során folyamatosan mindenki maszkot hordott, és tartotta a megfelelő távolságot egymástól.

Erről felvételek is készültek, az utazás minden pillanatát rögzítette a FradiMédia.

Dr. Pánics Gergely csapatorvos is elmondta, miért volt szükség a rendkívüli intézkedésekre.

 Konzultáltam az UEFA orvosi bizottságának vezetőjével, akitől többféle ajánlást is kaptunk. Azt fontos tudni, hogy ha valaki a kötelezően előírt norvégiai tesztelés során véletlenül mégis pozitív mintát produkálna, akkor lehetőség van rá, hogy csak azt az egy személyt különítsék el, és ne az egész csapatot, így a mérkőzést le lehet játszani. A kontaktkutatásról a norvég járványügyi hatóság dönt, és számtalan különböző szempontot vesznek figyelembe. Éppen ezért vettük komolyan az ajánlásokat. FFP2-es maszkokat hordtunk, a Népligetből két busszal mentünk a reptérre, majd két, 189 fős Boeing 737-essel utaztunk, hogy mindenki megfelelő távolságban lehessen a másiktól, ahogy azt ajánlották nekünk. A repülőn két teljes sor és két szék távolság volt az utasok között. A teljes utazást rögzítettük, hogy bizonyítani tudjuk: tényleg mindent megtettünk azért, hogy ha valaki mégis pozitív mintát produkálna, az ne tudja átadni a fertőzést a társának – nyilatkozta dr. Pánics Gergely.

Orosz Pál azt is hangsúlyozta, a mostani gondos odafigyelés több szempontból is lényeges.

– Bár a hétfői, magyarországi tesztelésen mindenki negatív lett, mégis úgy döntöttünk, hogy az esetleges fertőzések kockázatának minimalizálása érdekében két géppel utazunk. Mindent megteszünk tehát a biztonságért, és a sikeres szereplésért.

Eredeti cikk

Comments are closed.