Rossi az NB II-ből is behívhatja Dzsudzsákot: “Továbbra is ugyanazokat az elveket követjük, de…”

2020.09.22.
Comments off
14 Views

Mint arról a csakfoci.hu is beszámolt, Dzsudzsák Balázs a Merkantil Bank Ligában szereplő DVSC-ben folytatja pályafutását, vagyis 12 év után visszatér nevelőegyesületéhez. A válogatott csapatkapitánya többéves megállapodást kötött a Debrecennel vagyis feljutás esetén ismét a magyar első osztályban fog majd játszani.

A 108-szoros válogatott szélső szerződtetését kedd délután jelentette be a DVSC, vagyis Korhut Mihály után egy újabb válogatott játékossal erősített a Merkantil Bank NB II éllovasa.

Kérdésesnek tűnt, ez a lépés milyen hatással lehet Dzsudzsák válogatott pályafutására, hiszen Marco Rossi korábban kijelentette, hogy a másodosztályból nem igazán hív majd be játékost – épp az említett Korhut esetében azonban például kivételt tett a kapitány. A 33 éves szélső ráadásul utoljára márciusban lépett pályára hivatalos mérkőzésen.

Rossi elmondása szerint örül, hogy Dzsudzsák Balázs sorsa eldőlt. Az olasz szakember válogatási elvei természetesen rá is érvényesek, de mindenképpen szeretné megadni neki a lehetőséget, hogy egyedüli válogatottsági csúcstartó legyen a magyar nemzeti csapat történetében.

Nagyon örülök, hogy Balázsnak újra van csapata – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Elismerésre méltó, hogy úgy döntött, visszatér első klubjához, és segít az első osztályba való visszajutásban. Mivel nagyon hosszú időt hagyott ki, így biztosan szüksége lesz egy kis időre, hogy a legjobb formáját tudja hozni, de biztos vagyok benne, hogy ez is sikerülni fog neki.

A válogatott szempontjából azt tudom elmondani, amit korábban is már többször, hogy megvannak azok a szabályok, amelyek alapján mindig összeállítjuk az aktuális keretet, ezek továbbra is érvényesek és továbbra is ugyanazokat az elveket követjük. Természetesen figyelemmel fogom kísérni Balázs teljesítményét a Debrecenben, már csak azért is, mert szeretném megadni neki a lehetőséget, hogy egyedüliként ő legyen a magyar válogatottsági rekorder.

Eredeti cikk

Comments are closed.